CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. Câți ani împlinește astăzi GOOGLE

27 Sep 2016   •   10:51
CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. Câți ani împlinește astăzi GOOGLE

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE Google Inc. este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web. La începutul anului 2004 Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări. CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE Compania a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE. De unde vine numele Google

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE Google dispune și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri și directoare web.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE La sfârșitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar și după modul de percepție de către utilizatori [8], următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia și Marlboro.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE De asemenea, conform unui sondaj realizat de compania Harris Interactive, Google a fost declarată, la sfârșitul lui 2007, ca fiind compania americană cu cea mai bună reputație, mai ales datorită modului în care își tratează angajații.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE În iunie 2012 Google a lansat un site, EndangeredLanguages.com, destinat conservării limbilor pe cale de dispariție. Intitulat „proiectul limbilor în pericol”, acesta ia în considerare peste 3.000 de limbi și dialecte pentru care s-au creat înregistrări audio de înaltă fidelitate.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE Google a creat servicii și instrumente atât pentru publicul larg, cât și pentru mediul de afaceri, inclusiv aplicații web, servicii de publicitate și soluții pentru agenți economici.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE În declarația fiscală pe anul 2006 compania a raportat 10,492 miliarde de dolari SUA profit de pe urma serviciilor de publicitate, și doar 112 milioane dolari profit din acordarea de licențe și din alte surse. Google are abilitatea de a urmări interesele utilizatorilor de pe siturile afiliate folosind tehnologiile „dublu clic” și Google Analytics. Google AdWords permite agenților de publicitate web să afișeze anunțuri în mod automat în urma rezultatelor de căutare a informației prin motorul Google. Proprietarii de situri de tip Google AdSense pot afișa anunțuri pe propriul site și au dreptul de a încasa bani pentru fiecare anunț accesat.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE În 2011, 96% din veniturile lui Google proveneau din publicitate.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE Controverse

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE Google a fost criticat de către agenții de publicitate cu privire la incapacitatea sa de a proteja clienții de „frauda prin clic”, atunci când o persoană sau un script este folosit pentru a genera o taxă pe reclamă fără a fi interesată de produsul respectiv. În anul 2006 s-a relatat că aproximativ 20 % din toate clicurile au fost de fapt frauduloase sau incorecte.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE Numărul 1 / 2012 al prestigioasei reviste germane de știri Der Spiegel a publicat la 2 ian. 2012 un articol despre compania Google intitulat Fischer im Datenozean (Pescari în oceanul de date). Subtitlul a fost: Google bestimmt, was auf Erden wichtig ist und was nicht. (...)., în traducere: Google hotărăște ce este important și ce nu pe lumea asta. (...). Această afirmație se referă la modul și ordinea în care motorul de căutare Google își afișează rezultatele căutărilor.

CÂND ESTE ANIVERSAREA GOOGLE În august 2016, guvernul britanic a anunțat miercuri introducerea unei noi taxe, supranumită "taxa Google", de 25% din profiturile obținute în Marea Britanie, dar repatriate, de companiile multinaționale.

sursa: wikipedia

Parteneri
x close