Antena 3 Actualitate Media Cătălin Tolontan: ”Priviți Bucureștiul! PSD a meritat să câștige, dreapta a meritat să piardă”

Cătălin Tolontan: ”Priviți Bucureștiul! PSD a meritat să câștige, dreapta a meritat să piardă”

12 Dec 2016   •   11:03
Cătălin Tolontan: ”Priviți Bucureștiul! PSD a meritat să câștige, dreapta a meritat să piardă”

Cătălin Tolontan a postat, pe blog, o scurtă analiză a rezultatelor la alegerile parlamentare de duminică, în care argumentează că teoria potrivit căreia ”stânga e votată de publicul rural și neinformat” este infirmată.

”Cam toate sondajele puse în teren, alegeri după alegeri, arată că votanții de pe ambii versanți votează la fel de neinformat sau de informat față de propriile probleme”, scrie Tolontant, pe blog.

”Priviți Bucureștiul! Rezultatele sunt un semn de exclamare care infirmă, a o mia oară, teoria că stânga e votată de publicul rural și neinformat. Genul acesta de insultă e receptat ca un stigmat și mobilizează. Plus că ce înseamnă neinformat? Cam toate sondajele puse în teren, alegeri după alegeri, arată că votanții de pe ambii versanți votează la fel de neinformat sau de informat față de propriile probleme.

În București, cu excepția sectoarelor 1 si 2, PSD a strâns mai mult decât PNL și USR la un loc! Și chiar în 1 și 2, diferența este minimă.

Azi noapte, France Presse punea aceeași placă a susținerii monolitice a PSD de către populația rurală, „într-o țară unde, în medie, un cetățean din patru e afectat de sărăcie”. Lucrurile sunt mai nuanțate:

  1. Votanții urbani au fost mai mulți, cel puțin după primele calcule.
  2. Cifra semnificativă a sărăciei în România nu este de 25%, ci de 40%, pentru că aceasta este proporția populației care trăiește în risc de sărăcie și excluziune socială. Omul care e în risc știe că e în risc și acela se simte sărac.

(...)

Dreapta a meritat să piardă. PSD a meritat să câștige pentru că a referit, măcar în program, această îngrijorare teribilă de a nu putea ieși din spirala sărăciei”, a scris Cătălin Tolontan pe blog.

Citește continuarea pe tolo.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close