Antena 3 CNN Actualitate Media Cazul Cristian Preda-Antena 3, reclamat la PPE de Corina Creţu

Cazul Cristian Preda-Antena 3, reclamat la PPE de Corina Creţu

Cazul Cristian Preda-Antena 3, reclamat la PPE de Corina Creţu
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Mar 2014   •   17:49

Europarlamentarul PSD Corina Creţu cere Partidului Popular European să ia poziţie faţă de declaraţiile nedemocratice ale lui Cristian Preda la adresa Antena 3.  Ea a trimis o scrisoare liderilor PPE în care le cere să spună clar dacă susţin sau nu astfel de afirmaţii. Corina Creţu aşteaptă ca inclusiv comisarul european pentru justiţie Viviane Redding să reacţioneze în acest caz.

„Prin declaraţiile sale agresive, domnul Preda ne arată că deschide lista de candidaţi ai modelului Traian Băsescu de a face politică. Vorbim despre o ieşire profund antieuropeană, antidemocratică avută de domnul Preda care a declarat că ar închide Antena 3. Europarlamentarul ne arată că nu a învăţat nimic în 5 ani de mandat în Parlament, a stat degeaba la Bruxelles. Aş vrea să aflu părerea conducerii PPE despre dorinţa exprimată public a unui membru şi candidat PPE de a închide un post tv. Am speranţa că măcar de la nivelul colegilor europarlamentari va exista o delimitare publică faţă de poziţia acestuia. Libertatea de exprimare e unul dintre pilonii oricărui stat democratic. Subordinaţii lui Traian Băsescu doresc o presă aservită, tăcută şi, iată, vor să închidă gura celor care îi contestă. Nu e primul şi din păcate nici ultimul atac lansat la adresa mass media româneşti de domnul Preda şi echipa domniei sale", arată Corina Creţu în scrisoarea sa către PPE.

Într-o intervenţie telefonică în emisiunea 100 de Minute de la Antena 3, Corina Creţu a declarat că speră ca PPE să se delimiteze de declaraţia lui Cristian Preda. „Speranţa mea este ca europarlamentarii din familia politică din care face parte domnul Preda să se delimiteze de această declaraţie profund antieuropeană şi antidemocratică”.


Europarlamentarul Cristian Preda a afirmat la o emisiune TV că ar închide postul de televiziune Antena 3. Fostul consilier prezidenţial este primul pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare a partidului lui Traian Băsescu, Mişcarea Populară.

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close