Antena 3 CNN Actualitate Media CNA a aprobat oficial scoaterea televiziunilor Discovery din reţelele de cablu ale RCS&RDS

CNA a aprobat oficial scoaterea televiziunilor Discovery din reţelele de cablu ale RCS&RDS

CNA a aprobat oficial scoaterea televiziunilor Discovery din reţelele de cablu ale RCS&RDS
24 Ian 2013   •   16:26

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de joi, oficial, scoaterea televiziunilor Discovery Networks din reţelele de cablu, analogic şi digital, ale RCS&RDS, la aproape două luni de când aceste posturi au fost scoase efectiv din grilele operatorului de cablu, scrie Mediafax.
   
Decizia de scoatere a canalelor Discovery din grilele de cablu ale RCS&RDS a fost aprobată cu şapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lornad Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda şi Răsvan Popescu) şi un vot "împotrivă" (Valentin-Alexandru Jucan).
   
Valentin Jucan şi-a justifiat votul prin faptul că situaţia la care se face referire - ca un furnizor de cablu care a lansat propriile televiziuni de documentare, scoţând ulterior din grila sa alte posturi TV cu acelaşi profil - se datorează şi faptului că CNA a acordat licenţe audiovizuale respectivului operator de cablu. "CNA a făcut greşeala să aprobe ca un cablist să aibă propriul post de televiziune",  a spus Valentin Jucan.
   
El a susţinut totodată necesitatea amânării luării unei decizii până când se vor pronunţa celelalte două instituţii sesizate de CNA şi de Discovery Networks - Consiliul Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
   
De cealaltă parte, Lucian Mihai, reprezentantul RCS&RDS la şedinţa CNA, a spus că abonaţii care doresc să renunţe la contractul cu furnizorul de cablu, după scoaterea canalelor Discovery, pot face oricând acest lucru, fără achitarea vreunei penalităţi.
   
"Întrucât în mare parte este vina noastră, putem să mai aşteptăm (cu luarea unei decizii în acest caz, n.r.)", a sugerat Valentin Jucan.
   
"Rolul nostru nu este să aşteptăm, ci să apărăm intersul public", a spus, în schimb, Laura Georgescu, preşedintele CNA. Ea a supus imediat la vot scoaterea din grilele de cablu ale RCS&RDS a televiziunilor Discovery, care a fost aprobată cu majoritatea voturilor membrilor CNA.
   
Pe de altă parte, într-un punct de vedere remis, joi,  oficialii Discovery au spus că negocierile dintre Discovery Networks şi RCS&RDS privind reluarea distribuţiei televiziunilor Discovery pe reţelele companiei de telecomunicaţii nu au ajuns încă la nicio concluzie.
   
"În acest moment, situaţia este neschimbată, dar, imediat ce vor apărea noutăţi legate de negocieri, vom anunţa acest lucru. Facem tot ceea ce ne stă în putinţă ca programele noastre să fie disponibile tuturor românilor, însă, din păcate, nu s-a ajuns încă la nicio concluzie cu RCS", au spus oficialii Discovery.
  

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close