Antena 3 CNN Actualitate Media CNA, apel la autorități să lase jurnaliștii de la Naşul TV să găsească tunelurile secrete din Bucegi

CNA, apel la autorități să lase jurnaliștii de la Naşul TV să găsească tunelurile secrete din Bucegi

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a ironizat, într-o postare pe Facebook, conspirațiile despre tunelurile secrete din munții Bucegi, prezentate într-o emisiune de la postul Nașul TV, difuzată pe 5 mai. 

CNA, apel la autorități să lase jurnaliștii de la Naşul TV să găsească tunelurile secrete din Bucegi
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    24 Aug 2023   •   09:53

CNA spune, după vizionarea emisiunii respective, că moderatoarea Gabriela Calițescu nu a prezentat dovezi independente care să susțină informațiile transmise publicului.

În acest sens, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amâne două săptămâni analiza emisiunii, pentru ca echipa de jurnaliști de la Nașul TV să verifice la fața locului dacă există într-adevăr tuneluri și construcții secrete în munții Bucegi.

"În ședința de miercuri, 23 august, CNA a vizionat emisiunea "Să vorbim despre tine" difuzată pe postul Nașul TV în 05.05.2023. 

În emisiune, invitatul Sacha Stone, influencer britanic, a prezentat imagini din interiorul munților Bucegi, România. 

Domnia-sa a afirmat că în interiorul Bucegilor există tuneluri de mari dimensiuni, care duc către alte continente. 

De asemenea, au fost prezentate imagini ale unor structuri de mari dimensiuni (250 metri înălțime), respectiv câteva statui și o piramidă, aflate în interiorul acestor tuneluri. 

Moderatoarea emisiunii, doamna Gabriela Caliţescu, nu a prezentat dovezi independente cu privire la aceste informații, unul dintre motivele invocate de domnia-sa fiind că accesul în tunelurile din Bucegi este interzis. 

Consiliul a decis, în unanimitate, să amâne analiza emisiunii cu două săptămâni pentru a permite echipei de ziariști de la Nașul TV să verifice la fața locului existența tunelurilor și a construcțiilor din interiorul acestora. 

În virtutea rolului său de apărător al libertății de exprimare și al liberului acces la informații de interes public, CNA adresează un apel tuturor autorităților relevante să nu împiedice accesul ziariștilor în tunelurile secrete din Bucegi", este mesajul CNA jurnaliştilor.


 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close