Antena 3 CNN Actualitate Media Comunicat Antena3.ro privind atacurile hackerilor pe pagina de LIVE

Comunicat Antena3.ro privind atacurile hackerilor pe pagina de LIVE

Comunicat Antena3.ro privind atacurile hackerilor pe pagina de LIVE
11 Ian 2018   •   12:21

UPDATE: Site-ul Antena 3 Live a fost din nou atacat de hackeri. S-a întâmplat atât în cursul serii de miercuri, cât și în această după -amiază. La ora 12:15 un nou atac a fost depistat. Până la remedierea problemei, emisiunile Antena 3 pot fi văzute LIVE pe pagina de Facebook Antena 3.

Știre inițială: În seara zilei de 10 ianuarie 2018, secțiunea LIVE a site-ului televiziunii Antena 3 a fost atacată permițându-se utilizarea unui script de minat criptomonede, încărcat în urma unei breșe de securitate pe unul dintre serverele Antena3.ro, aflat în gestiune externalizată.

Problema a fost rezolvată în timpul nopții, la scurt timp după ce am aflat de existența ei. 

Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor. 

Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create și asigurăm pe toți că nu a existat nici intenție și nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.

„A fost un atac al unor hackeri, care au reușit să injecteze un script în pagina de LIVE a site-ului antena3.ro. Imediat ce am fost alertați am eliminat problema, azi-noapte (n.r. 11 ianuarie) în jurul orei 02:00. Sunt lucruri care se întâmplă în online, important este să le depistezi și să le contracarezi”, a declarat Augustin Roman, Director Digital Antena TV Group.

×
Subiecte în articol: hacker antena3.ro antena3
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close