Antena 3 Actualitate Media Comunicat Antena3.ro privind atacurile hackerilor pe pagina de LIVE

Comunicat Antena3.ro privind atacurile hackerilor pe pagina de LIVE

11 Ian 2018   •   12:21
Comunicat Antena3.ro privind atacurile hackerilor pe pagina de LIVE

UPDATE: Site-ul Antena 3 Live a fost din nou atacat de hackeri. S-a întâmplat atât în cursul serii de miercuri, cât și în această după -amiază. La ora 12:15 un nou atac a fost depistat. Până la remedierea problemei, emisiunile Antena 3 pot fi văzute LIVE pe pagina de Facebook Antena 3.

Știre inițială: În seara zilei de 10 ianuarie 2018, secțiunea LIVE a site-ului televiziunii Antena 3 a fost atacată permițându-se utilizarea unui script de minat criptomonede, încărcat în urma unei breșe de securitate pe unul dintre serverele Antena3.ro, aflat în gestiune externalizată.

Problema a fost rezolvată în timpul nopții, la scurt timp după ce am aflat de existența ei. 

Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor. 

Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create și asigurăm pe toți că nu a existat nici intenție și nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.

„A fost un atac al unor hackeri, care au reușit să injecteze un script în pagina de LIVE a site-ului antena3.ro. Imediat ce am fost alertați am eliminat problema, azi-noapte (n.r. 11 ianuarie) în jurul orei 02:00. Sunt lucruri care se întâmplă în online, important este să le depistezi și să le contracarezi”, a declarat Augustin Roman, Director Digital Antena TV Group.

×
Subiecte în articol: hacker antena3.ro antena3

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close