Antena 3 CNN Actualitate Media Conspirația Georgeștilor: Fostul șef al ANI îi cerea pe "firul scurt" șefei CNA să ancheteze Antena 3

Conspirația Georgeștilor: Fostul șef al ANI îi cerea pe "firul scurt" șefei CNA să ancheteze Antena 3

Conspirația Georgeștilor: Fostul șef al ANI îi cerea pe "firul scurt" șefei CNA să ancheteze Antena 3
13 Mar 2017   •   15:59

Horia Georgescu, fostul sef ANI, a sunat-o pe Laura Georgescu pe "telefonul scurt", cerându-i să se sesizeze în privința unei emisiuni de la Antena 3. Apelul catre Laura Georgescu a fost făcut pe “telefonul scurt” (rețea dedicată, pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale - STS, folosită exclusiv de liderii instituțiilor statului), relatează paginademedia.ro. E ceea ce a declarat în instanță, Maricela Mierlea, șefa Cancelariei CNA, în procesul în care Laura Georgescu a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupție.

Fiindca Laura Georgescu era plecata intr-o delegatie in afara tarii, Maricela Mierlea a raspuns la apelul dat de Horia Georgescu pe “linia scurta”, informand-o ulterior pe sefa CNA. La acea vreme, biroul ramanea descuiat dupa plecarea Laurei Georgescu din institutie. Dupa inceperea acestui proces, biroul Laurei Georgescu este incuiat atunci cand aceasta nu se afla la CNA.

Citește și  Detalii incredibile din procesul Laurei Georgescu. Martorii au povestit cum trebuiau să ”fabrice” sesizări împotriva Antenei 3

Apelul a fost considerat de către Maricela Mierlea o încercare de interventie, o influentare a sefei CNA de catre seful ANI. “Orice telefon primim cu o sesizare, persoana respectiva este sfatuita sa formuleze in scris o sesizare. CNA nu primeste sesizari prin telefon”, a spus Maricela Mierlea in fata instantei.

La întoarcea Laurei Georgescu la birou, sesizarea ar fi fost intocmita in Secretariatul CNA, cu ajutorul lui Bogdan Roman, lucrator la departamentul IT al CNA, si el martor in acest dosar.

Istoria dosarului

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a șefei Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a fostului deputat Viorel Hrebenciuc, a fostului primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și a Narcisei Iorga, fost membru CNA, pentru fapte de corupție.

Laura Geogescu este acuzată de abuz în serviciu, (2 infracțiuni, din care una în formă continuată — 25 acte materiale) și instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (25 acte materiale), iar Viorel Hrebenciuc, la data faptei deputat și membru în Comitetul Executiv Național al unui partid, pentru folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

Gheorghe Ștefan, care controlează postul de televiziune Giga TV, și Nargisa Iorga, membru CNA la data faptei, au fost deferiți justiției pentru instigare la folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close