Antena 3 CNN Actualitate Media Coordonatoarea campaniei The Guardian: Pozele arată cât este de frumoasă România, că oamenii sunt mândri de cultura lor

Coordonatoarea campaniei The Guardian: Pozele arată cât este de frumoasă România, că oamenii sunt mândri de cultura lor

Coordonatoarea campaniei The Guardian: Pozele arată cât este de frumoasă România, că oamenii sunt mândri de cultura lor
Sursa foto: Foto captura witness.theguardian.com
20 Noi 2013   •   09:01

Jurnaliştii britanici de la The Guardian sunt uimiţi de succesul campaniei ,,Cum este România?". Peste 2.000 de români au trimis pozele la redacţia britanică şi vorbesc despre motivele pentru care sunt mândri de ţara noastră.

Caroline Bannock, coordonatoarea campaniei The Guardian a stat de vorbă cu reporterii Antena 3 şi spune că prin acest demers jurnalistic vrea să schimbe percepeţia britanicilor despre români. Adaugă că este total falsă ideea că Marea Britanie va fi invadată de români după 1 ianuarie 2014.

"Există un mit în Marea Britanie, că după 1 ianaurie 2014 vom fi invadaţi de un număr uriaş de români. Am realizat că nu este corect şi că nimeni din această ţară nu ştie cum sunt românii. Am vrut să combatem acest mit şi am vrut să-i invităm pe români să ne spună despre ţara lor şi despre ei", a declarat Caroline Bannock - Community Coordinator GuardianWitness.

"Nu ştiam foarte multe despre România. Ştiam despre Dracula şi mulţumită ,,Top Gear" ştiam că aveţi un drum fantastic prin munţi. Bănuiam, pentru că văzusem unele poze, că este foarte frumosă, dar materialele trimise către noi demonstrează  cu adevărat cât este de frumoasă. Pozele arată cât este de frumoasă ţara, că oamenii sunt mandri de cultura lor şi de  natura care îi înconjoară, că le place să socializeze şi să petreacă", a mai adăugat coordonatoarea campaniei The Guardian.

"Am vrut să aflăm mai multe despre România şi despre români. Şi am făcut asta. A doua partea a acestei campanii a fost să îi găsim pe românii care vor veni în această ţară şi să înţelegem motivele care îi determină să plece din România. (...) Nu cred că va fi o invazie. Nu avem de unde să ştim. Ne-am dat seama când ne-am uitat la pozele şi la comentariile trimise că oameni sunt foarte fericiţi. Românii vin aici, dar călătoresc şi în Germania şi în alte ţări din Europa. Dacă oamenii vin aici, vrem să schimbăm mitul despre asta. Vrem ca oamenii din Marea Britanie să înţeleagă că este un lucru bun că românii vin aici şi nu ceva negativ aşa cum este prezentat în anumite ziare", a conchis Caroline Bannock - Community Coordinator GuardianWitness.

Mii de poze şi mesaje au fost trimise până acum de telespectatorii Antena 3 şi pe mailul [email protected].


Vă reamintim, Antena 3 aşteaptă în continuare imagini şi mesaje pe adresa de mail [email protected] prin care să le demonstrăm britanicilor de ce avem toate motivele din lume pentru a nu pleca din ţara noastră. Au mai rămas şapte zile până când mesajele şi fotografiile dvs. vor ajunge în redacţia The Guardian.

×
Subiecte în articol: the guardian
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close