Antena 3 CNN Actualitate Media Cum a ajuns Ceaușescu să joace în Seinfeld. Și cine e gimnasta din România care l-a inspirat

Cum a ajuns Ceaușescu să joace în Seinfeld. Și cine e gimnasta din România care l-a inspirat

Cum a ajuns Ceaușescu să joace în Seinfeld. Și cine e gimnasta din România care l-a inspirat
01 Sep 2016   •   11:18

Dracula, Hagi, Nadia, Ceaușescu. Sunt câteva dintre numele pe care străinii le invocă atunci când îi întrebi de România. Unul dintre ele a devenit, în urmă cu mai mulți ani, personaj într-un episod din Seinfeld, din sezonul patru al serialului. Nu personaj în sine, ci subiect de discuție între Jerry Seinfeld și o efemeră iubită, o gimnastă din România care ar fi câștigat medalia de argint la Olimpiada din 1984.

E vorba de Olimpiada la care România a ocupat locul secund în clasamentul pe medalii, după SUA, cu un total de 53 de medalii, din care 20 de aur. A fost ediția pe care țările sovietice au boicotat-o.

Katya, gimnasta din România nu pare să-l intereseze prea mult pe Seinfeld, care deși este curios din punct de vedere fizic de ceea ce poate face aceasta din dormitor, are ezitări legate de ceea ce ar putea discuta cu ea. Așa ajung la Nicolae Ceaușescu

"Deci, Ceaușescu, trebuie sã fi fost un dictator pe cinste, nu?

O, da, nu a fost deloc blând în dictatura lui.

Probabil dicta la prima orã dimineața: Vreau o cafea și o brioșă!

Și nu puteai sã-l refuzi....

Trebuia sã fii nebun...

A fost un dictator rãu.

Da, rãu, foarte rãu. 

În cele din urmă, Seinfeld se declară dezamăgit de experiența erotică cu gimnasta, dar aceasta este cel care îl părăsește, la rândul ei dezamăgită de comediant.

Singura gimnastă din România care a luat medalia de argint la JO 1984 de la Los Angeles este Ecaterina (Kati) Szabo, la individual compus. 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu gimnastica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close