Antena 3 CNN Actualitate Media Cum se vede eliberarea lui Adrian Năstase în presa internaţională

Cum se vede eliberarea lui Adrian Năstase în presa internaţională

Cum se vede eliberarea lui Adrian Năstase în presa internaţională
de M.Z.    |    18 Mar 2013   •   19:54

Fostul premier Adrian Năstase, eliberat luni, după ce a fost condamnat în iunie 2012 la doi ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie în dosarul "Trofeul calităţii", a apărut şi în presa internaţională.

Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lui Năstase, respingând astfel recursul procurorului împotriva eliberării condiţionate a fostului premier Năstase.

"Recursul Parchetului a fost respins", a declarat preşedintele tribunalului, Laura Andrei, scrie AFP.

În timp ce viitorul politic a lui Năstase rămâne incert după condamnare, importanţi membri ai Partidului Social Democrat (PSD) spun că salută revenirea fostului premier în politică, notează Reuters.

Fostul premier român a fost condamnat de Curtea Supremă de Justiţie pentru că a deturnat peste 1,5 milioane de euro pentru campania sa electorală din 2004. Cel mai important om politic român condamnat până în prezent pentru fapte de corupţie de la căderea regimului comunist, Adrian Năstase şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia, afirmând că este victima unui proces politic.

Acest bărbat elegant, cu faţa plină şi statură impozantă, considerat "arogant" atât de către aliaţii săi politici, cât şi de adversarii săi, a încercat să se sinucidă la scurt timp după anunţarea condamnării sale, la 20 iunie, când s-a împuşcat în gât, notează AFP.

"Mă bucur să mă reîntorc acasă, alături de familie şi de prietenii mei. Pentru câteva zile, îmi voi folosi timpul doar pentru a respira libertatea din afară, şi pentru a mă gândi la proiecte viitoare", a scris Năstase pe blogul său după anunţul eliberării sale.

Adrian Năstase, aproape de o funcţie de conducere în PSD

Adrian Năstase a ieşit de după gratii luni, după ce Tribunal Bucureşti a decis ca fostul premier să fie eliberat condiţionat.

Năstase era încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie 2012, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

Informaţii din celulă. Năstase este deţinutul N0049 şi are un card unde familia poate depune bani

Citeşte şi Cum şi-a scris Năstase cartea din închisoare? Deţinuţii nu au acces la internet

Dosarul eliberării lui Năstase, obţinut de Antena 3: Ce a învăţat fostul premier după gratii



×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close