Antena 3 CNN Actualitate Media Dana Deac, noi dezvăluiri despre cea de-a cincea luptă cu cancerul: „Trebuie să alegi între...”

Dana Deac, noi dezvăluiri despre cea de-a cincea luptă cu cancerul: „Trebuie să alegi între...”

Dana Deac, noi dezvăluiri despre cea de-a cincea luptă cu cancerul: „Trebuie să alegi între...”
Sursa foto: Foto: Facebook/Dana Deac
19 Sep 2017   •   15:39

Dana Deac a făcut noi dezvăluiri despre cea de-a cincea bătălie cu necruțătorul cancer. Realizatoarea a povestit la Antena Stars drama pe care o trăiește, după ce medicii i-au pus diagnostic de cancer tiroidian.

„Prima dată am respectat protocolul medical. Am făcut citostatice și iradieri. După ce am terminat iradierile, ne gândim la anul 2008, în octombrie m-am prezentat la Semimaratonul București. M-am pregătit toată vara și am reușit să-l duc la capăt. Am ieșit chiar pe locul 7 la categoria mea de vârstă. Acum este a cincea oară când am făcut cancer. E frisonant când auzi. Și nu sunt singura. După acele iradieri din 2008 nu m-am gândit niciodată că voi mai face cancer și că ele vor cauza un nou cancer. Nimeni nu mi-a spus că ar putea exista posibilitatea de a face cancer tiroidian. Acum, după ce l-am făcut, toți au fost convinși și fermi că l-am făcut din cauza iradierilor de la prima operație. Am întrebat de ce mă pun să fac din nou iradieri. «Există posibilitatea să faceți un cancer în gât, unul la glanda salivară sau o leucemie», mi-au spus. Trebuie să alegi între cancere, trebuie să stai să te gândești. Asta este viața, trebuie să o iei așa cum este. Starea de depresie nu are cum să te ajute. N-am trecut prin asta pentru că eu am ajuns în ultimul ceas la psiholog și mă ajută enorm să gestionez aceste lucruri. Psiholoaga mea mi-a spus prima dată: «Nu trebuie să te lupți cu cancerul. Cancerul te face. Trebuie să negociezi, să ai o relație de negociere cu cancerul. Ca el să dispară, tu trebuie să știi ce trebuie să faci. Nu trebuie să lupți cu el, pentru că este imposibil și nu vei câștiga niciodată această luptă»", a adăugat Dana Deac.


 

×
Subiecte în articol: dezvaluiri citostatice
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close