Antena 3 CNN Actualitate Media Decizia CCR îl demite pe Traian Băsescu. Vezi aici cum va fi posibil

Decizia CCR îl demite pe Traian Băsescu. Vezi aici cum va fi posibil

Decizia CCR îl demite pe Traian Băsescu. Vezi aici cum va fi posibil
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    14 Aug 2012   •   21:53

Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii "Sinteza Zilei", a arătat, în cadrul ediţiei de marţi seară, că decizia CCR de a cere Executivului listele electorale actualizate îl demite pe preşedintele suspendat Traian Băsescu.

Dacă legea privind listele electorale permanente şi tabelele electorale se respectă în spiritul ei, preşedintele Băsescu va fi demis într-o săptămână.

Potrivit legii electorale prezidenţiale, numărul 370/2004, listele electorale permanente se întocmesc pe comune, oraşe şi municipii, după caz, şi cuprind toţi alegătorii care domiciliază în comuna, oraşul sau municipiul pentru care ele au fost întocmite.

Mihai Gâdea a prezentat numeroase documente care arată o discrepanţă foarte mare între numărul celor care se află pe listele electorale şi numărul real al persoanelor cu drept de vot din România.


Potrivit INS, în România la ora referendumului, numărul persoanelor cu drept de vot era de 16.527.971.

Numeroşi cetăţeni români au domiciliul în Spania, Italia, Franţa şi nu numai. Dacă legea electorală prezidenţială este respectată, românii aflaţi în afara ţării nu vor fi luaţi în calcul, iar acest lucru va duce la demiterea lui Traian Băsescu.


VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII Sinteza Zilei DE LA ANTENA 3.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei referendum decizia ccr
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close