Antena 3 CNN Actualitate Media Decizia Judecătoriei Sectorului 5: RCS-RDS trebuie să introducă imediat în grila sa postul GSP TV

Decizia Judecătoriei Sectorului 5: RCS-RDS trebuie să introducă imediat în grila sa postul GSP TV

Decizia Judecătoriei Sectorului 5: RCS-RDS trebuie să introducă imediat în grila sa postul GSP TV
19 Dec 2011   •   17:06

RCS-RDS este obligat să introducă imediat postul GSP TV în grila sa de programe. Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 5, prin ordonanţă preşedinţială.

Consiliul National al Audiovizualului a luat marti, 11 octombrie, decizia amendării societatii RCS & RDS, pentru ca nu retransmite postul GSP TV. Cuantumul amenzii a fost stabilit la 10 000 lei. Neincluderea in pachetul de programe a postului de sport care apartine Antena Group inseamna nerespectarea principiului „must carry”, reglementat de articolul 82, alineat 1, din Legea Audiovizualulului nr. 504/ 2002.

„Asteptam ca RCS- RDS  sa se conformeze legilor in vigoare si sa introduca in grila de programe GSP TV, televiziune care este must-carry”, a declarat Cristian Cretu, Channel Manager GSP TV.

Antena Group a actionat in judecata RCS & RDS in luna aprilie a acestui an, solicitand crearea unui pachet distinct de servicii de programe necondiţionat tehnic sau financiar, care să includă Antena 1 şi celelalte televiziuni must carry, aşa cum rezultă din evidenţele Consiliului Naţional al Audiovizualului. Antena Group doreşte recuperarea prejudiciului estimat la suma de 60 de milioane de euro, cauzat de RCS - RDS, în ultimii trei ani, prin perceperea ilegală de la publicul abonat a tarifelor pentru retransmiterea canalelor must carry.

 




×
Subiecte în articol: RCS RDS RCS&RDS decizie judecatorie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close