Antena 3 CNN Actualitate Media Defectele preşedinţilor Obama, Putin, Sarkozy şi Băsescu, analizate de presa americană (VIDEO)

Defectele preşedinţilor Obama, Putin, Sarkozy şi Băsescu, analizate de presa americană (VIDEO)

Defectele preşedinţilor Obama, Putin, Sarkozy şi Băsescu, analizate de presa americană (VIDEO)
29 Aug 2010   •   23:09

Ce au în comun Barack Obama, Vladimir Putin, Nicolas Sarkozy şi Traian Băsescu? Toţi şi-au uimit electoratul cu obiceiurile, să le spunem speciale, aşa le spune şi presa americană, care le analizează cusururile. La Casa Albă, se dă trezirea mai târziu, la Elysee, se ţine cură de slăbire, la noi, ar fi ceva probleme cu... mai bine vedeţi materialul.

Expresia " Cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge", nu pare să fi ajuns până la Washington. La Casa Albă, draperiile din dormitorul prezidenţial nu se deschid niciodată mai devreme de ora 6:45 iar ziua nu începe niciodată fără câteva minute de înviorare în sala de gimnastică. În ceea ce priveşte problemele stringente cu care se confruntă ţara... ele pot aştepta până la 09:30, atunci când preşedintele Obama trece pragul Biroului Oval. Cu două ore întârziere faţă de predecesorii săi.

Un lider mai special este şi Vladimir Putin care face eforturi deosebite să câştige susţinerea electoratului. Şi cine nu şi-ar dori să fie condus de un bărbat care nu se teme de nimic: salvează reporterii din ghearele unui tigru siberian, montează emiţătoare pe spatele balenelor albe şi a urşilor polari, şi se scufundă în cel mai adânc lac din lume.

Sacrificii de dragul imaginii face şi preşedintele Sarkozy. De altă natură însă. Nu face demonstraţii de arte marţiale în public dar se supune unor diete stricte şi, uneori, riscă chiar şi să se facă de râs pentru a fi la înălţime. În sensul propriu al cuvântului. Dar nu pentru a le fi pe plac electorilor, ci frumoasei Carla Bruni.

Tot femeile îi fac zile negre şi lui Silvio Berlusconi. Altele însă decât soţia. Anul trecut, mai multe înregistrări şi chiar fotografii nu tocmai decente de la petrecerile date de Papi Silvio au umplut paginile din presa din Peninsulă. Iar singura apărare a premierului a fost faptul că simte nevoia să se simtă iubit şi face tot ce-i stă în putere ca să câştige afecţiunea de care are atâta nevoie.

Oricât ar părea de bizar, printre cei mai importanţi lideri ai lumii şi-a găsit loc şi Traian Băsescu. Cu ce i-a uimit pe jurnalişti? Presa de peste Ocean aminteşte de momentul în care Băsescu s-a urcat la volanul maşinii după ce a băut în cinstea calificării echipei Steaua.

Observator

 

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close