Antena 3 CNN Actualitate Media Denise Rifai, candidata PNL? Gafele care au făcut-o celebră pe jurnalista de la Realitatea TV

Denise Rifai, candidata PNL? Gafele care au făcut-o celebră pe jurnalista de la Realitatea TV

 Denise Rifai, candidata PNL? Gafele care au făcut-o celebră pe jurnalista de la Realitatea TV
10 Oct 2016   •   16:47

PNL o vrea pe jurnalista Denise Rifai pe lista pentru alegerile parlamentare din decembrie. A spus-o sâmbăta șefa unică a liberalilor, Alina Gorghiu, în direct la Antena 3.

Răspunsul doamnei Rifai a venit prompt, iar cele două s-au văzut duminică la cafea pentru a se cunoaște mai bine.

Denise Rifai a devenit celebră în spațiul public pentru câteva gafe făcute în direct la Realitatea TV, dar și pentru o serie de apariții îndoielnice în dezbaterile electorale din campania pentru alegerile locale din vară.

Probleme cu poporul ales

În ianuarie 2015, in contextul comentariilor pe marginea atentatului de la Paris, de la redacția revistei Charlie Hebdo, Rifai s-a adresat unui invitat pe care îl avea în platou spunând, textual, că "până acum nu s-a dovedit faptul că ar fi musulmani în spatele Al-Qaeda".

"Acest ISIS s-a constituit extrem de rapid și care vine să surclaseze ceea ce a însemnat până nu demult Al Qaida, asimilată de asemenea ideii de teroare musulmană. Dar nu s-a dovedit dacă erau musulmani în spatele Al Qaida sau popoare de o altă...aaa...religie, de o altă structura religioasă, ca să nu-i numim pe cei din Poporul Ales", a spus jurnalista în emisiunea pe care a moderat-o la Realitatea TV, relatează Hotnews.

Ulterior, Rifai a explicat că a fost greșit înțeleasă.

Bătaie pe sandale

În campania pentru locale, Denise Rifai a avut o confruntare cu scântei cu Laura Chiriac, pe atunci candidata ALDE la Primăria Sectorului 1. Cele două s-au contrat minute în șir, printre altele, pe prețul unei perechi de sandale.

"Din ce o să vă întreţineţi, având în vedere că din cei 5.000 de lei, salariul de primar, nu vă puteţi cumpăra mai mult de o pereche de sandale de calitate. Ştiu că vă plac lucrurile fine şi scumpe”, a întrebat Rifai, fără a primi un răspuns clar. Apoi, jurnalista a trecut la un alt capitol: transportul şcolarilor din Sectorul 1."Cum vor fi duşi copiii cu autobuzul de la şcoală acasă?”, a fost întrebată Chiriac. "Cu autobuzul", a replicat Chiriac. "Râdem, sau vorbim serios, păi ce facem. Cred că e o problemă. Cum o să intre autobuzul pe alee, pentru că acesta este mai lat decât strada. Poate veţi folosi microbuze. Cum merge autobuzul pe alee", a întrebat jurnalista, vizibil enervată, iar spiritele au început să se încingă. ”Liniştiţi-vă, calmaţi-vă! Dacă mă lăsaţi să vă explic, se calmează toată lumea", i-a cerut Laura Chiriac lui Denise Rifai. "Aveţi copii?", a întrebat candidata ALDE, iar ce a urmat e demn de filme.

Scântei cu Alexandru Nazare

După Chiriac, la câteva zile distanță, a urmat candidatul PNL Alexandru Nazare. Pe Rifai a nedumerit-o sloganul lui Nazare: "Tu cu mine suntem unul". Doamnei Rifai acest slogan i-a mirosit a relații sexuale, deși era evidentă trimiterea la Sectorul 1 acolo unde Nazare candida. "Eu înteleg că sunteți necăsătorit, dar chiar așa, cu tot sectorul? Pe rând? La grup? Sună a împreunare și mie îmi vine să zâmbesc. Sună a împreunare, vă împreunați cu tot sectorul?", a spus Denise Rifai în acea emisiune.

Cum să previi cutremurele

Un alt episod savuros se referă la prevenirea cutremurelor. Denise Rifai l-a întrebat pe Constantin Ionescu, director general al Institutului pentru Fizică a Pământului, dacă un cutremur poate fi prevenit. "Cutremurele nu pot fi prevenite", a fost răspunsul lui Constantin Ionescu.

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare Alina Gorghiu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close