Antena 3 CNN Actualitate Media Despre românii vânduți în perioada comunistă, duminică, la "În premieră"

Despre românii vânduți în perioada comunistă, duminică, la "În premieră"

Despre românii vânduți în perioada comunistă, duminică, la "În premieră"
27 Apr 2014   •   09:30

Carmen Avram, împreună cu echipa ei, au pregătit telespectatorilor o nouă ediție interesantă.

Materialul, realizat de Denisa Morariu, prezintă una dintre părțile negative ale perioadei comuniste: traficul de persoane. În decursul a 30 de ani, regimul comunist a vândut statelor occidentale peste o jumătate de million de români. Cât valora fiecare cetățean? De la 3.000 până la 5.000 de dolari, cât o vită sau o gâscă, în funcție de pregătirea fiecăruia, de ce interes avea România comunistă în el și de câtă nevoie aveau țările libere de el. Negocieri dure se purtau între securiști români și avocați germani, pe listele cu persoanele cumpărate și sumele de bani date la
schimb. S-a numit operațiunea “Recuperarea” și la finalul său, România comunistă câștigase peste două miliarde de dolari, cash, din exportul românilor. Iar printre românii vânduți la începutul anilor 60 s-a numărat și Mihai Horodniceanu, românul care schimbă fața metroului New Yorkez. Este cel care construiește, pentru prima oară în 80 de ani, magistrale și stații noi în metropola Americană.

Detaliile operațiunii “Recuperarea” și povestea lui Mihai Horodniceanu, duminică, de la ora 21:00, în emisiunea “În premieră cu Carmen Avram”, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: In premiera
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close