Antena 3 Actualitate Media Din 25 februarie, Jurnalul Naţional va aduce: Dictionarul medical Ilustrat

Din 25 februarie, Jurnalul Naţional va aduce: Dictionarul medical Ilustrat

25 Feb 2013   •   19:28
Din 25 februarie, Jurnalul Naţional va aduce: Dictionarul medical Ilustrat

Un proiect care se adreseaza publicului larg, studentilor si medicilor aflati la inceput de drum. O colectie de 12 volume pentru sanatatea ta si a familiei tale!

Prin eleganta expunerii, prin bogatia si claritatea celor peste 4 000 de ilustratii (fotografii, grafice, scheme, desene), dar si prin profunzimea si profesionalismul abordarii diverselor subiecte, prezentul dictionar este o lucrare ampla si extrem de cuprinzatoare, o colectie in 12 volume de la medic la pacient menita sa devina o prezenta nelipsita in biblioteca tuturor celor care vor sa inteleaga mai mult din suferintele lor, din modalitatile de a le preveni sau atenua.

Util pacientilor in abordarea relatiei interpersonale, prezentul dictionar poate deveni un sfatuitor competent, rabdator si plin de har in prezentarea si in explicarea de inalta tinuta stiintifica a unor termeni de specialitate si a unor date medicale privind anatomia si fiziologia corpului uman, maladiile de care acesta poate fi afectat, precum si terapiile adecvate pentru fiecare caz in parte.

Aria tematica a articolelor este extrem de  variata, de la explicarea detaliata a unor notiuni de anatomie si de fiziologie, la descrierea celor mai frecvente boli (cauze, simptome, diagnosticare, tratament), dar si a unora cu o incidenta redusa, la medicamente, tehnici medicale (chirurgicale, ortopedice, respiratorii etc.), la terminologie de specialitate, vitamine etc.

Lucrarea a fost realizata de un colectiv amplu de specialisti in medicina si a fost coordonata de un comitet stiintific din care au facut parte, printre altii, Paolo Cristoforoni, specialist in obstretica si ginecologie (Istituto Scientifico dei Tumori IST, Genova) si Vincenzo Testa (specialist in neurochirurgie din Benevento).

Lucrarea a  aparut in Italia cu titlul Salute – dizionario medico sub egida prestigioasei fundatii Umberto Veronesi, un medic de reputatie mondiala, a carui organizatie garanteaza calitatea stiintifica mai presus de orice indoiala a acestei lucrari pe care am putea-o socoti cu indreptatire de referinta.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close