Antena 3 CNN Actualitate Media Egipt. Jurnalişti ABC News, ameninţaţi cu decapitarea. Televiziunile poloneze îşi retrag echipele din teritoriu

Egipt. Jurnalişti ABC News, ameninţaţi cu decapitarea. Televiziunile poloneze îşi retrag echipele din teritoriu

Egipt. Jurnalişti ABC News, ameninţaţi cu decapitarea. Televiziunile poloneze îşi retrag echipele din teritoriu
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Feb 2011   •   16:32

Atacurile în Egipt la adresa jurnaliştilor de pretutindeni se ţin lanţ. Patru angajaţi de la ABC au fost atacaţi de egipteni şi ameninţaţi cu decapitarea. Potrivit ABC News, în ultimele 24 de ore, peste 100 de reporteri şi fotografi au fost atacaţi de mulţimi de oameni furioşi care reclamau faptul că jurnaliştii ar fi susţinători ai preşedintelui egiptean, Hosni Mubarak.

 


Totodată, două televizuni poloneze au hotărât să îşi retragă echipele din Egipt.

Televiziunea publică poloneză TVP a decis să îşi repatrieze echipa care transmitea de la manifestaţiile de la Cairo, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al TVP, Andrzej Siwek, în timp ce alt post privat de televiziune a luat măsuri similare, transmite AFP.
  
"Din motive de securitate, am decis să ne repatriem cei trei jurnalişti şi cei trei tehnicieni prezenţi la faţa locului", a precizat el.
   
Postul privat de televiziune TVN a luat măsuri similare, cerându-le celor patru corespondenţi ai săi în Egipt să se întoarcă, potrivit purtătorului de cuvânt al postului, Karol Smolag.
   
Joi, două echipe ale TVP au fost reţinute la Cairo. Camera uneia din ele a fost avariată de poliţişti, cealaltă a fost reţinută toată ziua într-un post de poliţie.
   
Agresiunile împotriva presei străine s-au multiplicat în ultimele zile la Cairo. Mai mulţi jurnalişti au fost bătuţi de susţinătorii preşedintelui Hosni Moubarak, alţii au fost arestaţi de forţele de poliţie. Institutul internaţional de Presă, de la Viena, a denunţat aceste atacuri "orchestrate" în timpul manifestaţiilor.
   

×
Subiecte în articol: televiziuni Polonia Egipt echipe repatriere
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close