Emisiunea "Secvenţial", premiată la Festivalul Internaţional de Film Istoric şi Militar

08 Sep 2015   •   23:50

Emisiunea "Secvenţial", prezentată de Adrian Ursu, a câştigat premiul special al Centrului Naţional al veteranilor din Polonia la gala Festivalului Internaţional de Film Istoric şi Militar.

Emisiunea "Secvenţial", de la Antena 3, a fost nominalizată în finala Festivalului pentru Film Istoric şi Militar pentru o serie de interviuri cu supravieţuitorii celui de-al Doilea Război Mondial.

Adrian Ursu a prezentat, de-a lungul mai multor ediţii ale emisiunii Secvenţial, proiectul jurnalistic "Cele 13 feţe ale războiului", care propune o nouă perspectivă asupra războiului, alta decât cea din manualele de istorie, la 70 de ani de când România a trecut de partea Aliaţilor.

VEZI AICI INTERVIURILE DOCUMENT

În materialele video care însoţesc articolul puteţi urmări mărturisiri extrem de vii ale unor oameni care au trecut prin marea conflagraţie mondială. Sunt ruşi, sunt americani, sunt polonezi, sunt germani şi, desigur, români.

Sunt veterani care au participat la evenimentele ce au scris istorie.

"Premiul e al tuturor soldaţilor care au luptat şi luptă. Am cerut tuturor să-i aplaude, pentru că memoria lor ne ajută să învăţăm o lecţie", a declarat Adrian Ursu.
Parteneri
x close