Antena 3 CNN Actualitate Media EUROVISION 2016. România, exclusă oficial de la Eurovision 2016

EUROVISION 2016. România, exclusă oficial de la Eurovision 2016

EUROVISION 2016. România, exclusă oficial de la Eurovision 2016
22 Apr 2016   •   12:26

EUROVISION 2016. România NU va participa la ediţia din acest an a EUROVISION din cauza datoriilor pa care Televiziunea Română le are la organizatorii acestui concurs. Datoriile se ridică la suma de aproximativ 10 milioane euro.

România a fost exclusă de la ediţia din acest an a EUROVISION 2016 din cauza datoriilor TVR la organizatori. 

Decizia a fost luată după ce deadline-ul acordat Guvernului României de a face plățile necesare a expirat miercuri.

"Este regretabil faptul că suntem siliți să luăm această decizie. Suntem dezamăgiți că toate încercările de a rezolva această problemă nu au primit răspuns din partea autorităților române. În ultimele săptămâni, EBU a luat notă de sugestia ministrului de Finanțe din România de a plasa sub insolvență Televiziunea Română, ceea ce ar putea conduce la o profundă restructurare a instituției. Datoriile TVR pun în pericol stabilitatea financiară a EBU", a declarat directorul general al EBU, Ingrid Deltenre.

 

Potrivit informaţiilor oficiale, datoria televiziunii publice se ridică la suma de aproximativ 10 milioane euro.

Ultima tranşă de bani ar fi fost plătită de TVR în luna ianuarie, însă numai o sumă infimă din totalul datoriilor, respectiv 250.000 lei. 

Concursul Eurovision se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai.

România urma să participe în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Ovidiu Anton trebuia să eprezentinte România la Eurovision cu piesa "Moment of Silence", după ce a câștigat Selecția Națională a a competiției, duminică, la Baia Mare.

În finala Eurovision România, publicul a fost singurul care a ales reprezentantul pentru scena de la Stockholm, prin televot.

Ovidiu Anton și-a exprimat dezamăgirea într-o postare pe Facebook.Incerc sa zambesc si sa nu ma ia valul insa... e nedrept. Eu raman acelasi, acelasi artist sincer, acelasi luptator care a castigat prin votul juriului si al publicului... dar cu toate astea, paradoxal, trebuie sa ma declar invins...”, a scris Ovidiu Anton.

Iuliana Marciuc, reacție după excluderea României de la Eurovision

Şefa delegaţiei României la Stockholm, Iuliana Marciuc, declară că decizia European Broadcasting Union de a retrage Televiziunii Române (TVR) calitatea de membru ca urmare a neplăţii unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni este una fără precedent în istoria acestei asociaţii media.

"Este o situaţie fără precedent în istoria EBU, ca şi excluderea unei ţări din cadrul Eurovision, care este din nou o premieră", a declarat Marciuc, vineri, pentru AGERPRES.

Ea a precizat că, "permanent, conducerea televiziunii a făcut numeroase apeluri către instituţiile statului, atunci când ele au sosit de la EBU".

"Atât timp cât EBU nu a primit niciun răspuns până la ora 20,00 ieri, când a solicitat răspunsuri, ei au aplicat ceea ce în comunicatul de ieri au spus că vor aplica. Mai multe nu pot să vă spun la ora aceasta", a adăugat Iuliana Marciuc.

×
Subiecte în articol: Eurovision

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Sindicaliştii au încheiat discuţiile cu Klaus Iohannis. Se opreşte sau nu greva profesorilor?
x close