Antena 3 CNN Actualitate Media Federaţia Europeană a Jurnaliştilor: Presa nu este o ameninţare pentru securitatea României

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor: Presa nu este o ameninţare pentru securitatea României

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor: Presa nu este o ameninţare pentru securitatea României
25 Iun 2010   •   14:41

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (FEJ) respinge ideea potrivit căreia mass-media reprezintă un pericol pentru siguranţa naţională a României. Într-un comunicat postat pe site-ul organizaţiei, oficialii FEJ le cer autorităţilor române să recunoasă greşeala din documentul făcut public recent de Consiliul Naţional de Apărare.

"Înţelegem că în România, ca şi în orice altă ţară, terorismul, crima organizată şi corupţia sunt o ameninţare pentru public şi pentru guvern, dar suntem uimiţi să aflăm că şi mass-media ar putea fi adăugată listei de ameninţări la adresa instituţiilor publice. Mass-media constituie o parte a vieţii democratice, ajutând la investigarea corectă a ameninţărilor la adresa publicului şi sperăm că Preşedinţia României îşi va recunoaşte greşeala", a declarat Arne König, preşedintele FEJ.

În plus, FEJ se opune cu tărie propunerii CSAT. "Rolul jurnaliştilor este de a informa publicul şi de a investiga diverse probleme, inclusiv potenţiale ameninţări la adresa instituţiilor", se mai arată în comunicatul FEJ.

Membrii Federaţiei Europene a Jurnaliştilor fac apel la Parlamentul României, cerându-i să voteze documentul propus de CSAT doar cu respectarea rolului mass-media în democraţie.

Principalele vulnerabilităţi ale României, potrivit documentului elaborat de Consiliul Naţional de Apărare şi discutat marţi în CSAT, sunt diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii ale statului, inclusiv presa, capacitatea administrativă redusă la nivel central şi local şi politizarea excesivă a unor instituţii, atât la nivel local cât şi naţional.

Citeşte Strategia Naţională de Apărare

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: presa Securitate
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close