x close

Fondatorul WikiLeaks: Sursa noastră este un erou fără egal. Vom publica şi note referitoare la OZN-uri

de Antena3.ro    |    03 Dec 2010   •   18:55
Fondatorul WikiLeaks: Sursa noastră este un erou fără egal. Vom publica şi note referitoare la OZN-uri 429 Foto: smh.com.au

Julian Assange, unul dintre cele mai titrate nume din ultimele luni, a discutat, vineri, cu cititorii publicaţiei britanice Guardian.co.uk. Astfel, fondatorul WikiLeaks a vorbit, întrebat de cititori, despre cum este atacat de guvernul propriei ţări (Australia), sursele documentelor publicate de site, note oficiale referitoare la OZN-uri, care vor fi publicate, despre declaraţiile unor politicieni americani care îi doresc moartea şi despre problemele “de găzduire” întâmpinate de site-ul WikiLeaks, care a anunţat, vineri, că s-a mutat pe servere şi la o adresă din Elveţia.

Assange a declarat că îi este foarte dor de ţara sa, Australia. “Însă, în ultimele săptămâni prim ministrul Julia Gillard şi prim-procurorul Robert McClelland mi-au spus că nu doar îmi este imposibil să mă întorc, ba chiar lucrează şi cu guvernul american la atacurile asupra mea şi a celor implicaţi în această poveste”, a spus Assange.

Assange: Oricare ar fi sursa noastră, e un erou fără egal
În privinţa surselor care i-au furnizat documentele oficiale publicate pe WikiLeaks, Assange a precizat că a luptat mult pentru protejarea lor, având în vedere că îşi asumă riscuri foarte mari. “Fără aceste surse, jurnaliştii nu ar mai putea face nimic. (...) Dacă este aşa cum a spus Pentagonul, că tânărul soldat Bradley Manning ar fi sursa noastră pentru dezvăluirile recente, atunci el este, fără îndoială, un erou fără egal”.

Assange: Există şi date referitoare la OZN-uri în documente pe care urmează să le publicăm
Întrebat dacă nu a intrat în posesia vreunui document referitor la OZN-uri şi extratereştri, fondatorul WikiLeaks a precizat că a primit multe mail-uri în acest sens de la “oameni ciudaţi”. Însă, aceştia nu au îndeplinit două puncte esenţiale necesare înaintea publicării unor astfel de documente: “1. ca acestea să nu fie scrise de ei şi 2 – să fie originale”.

“Totuşi, trebuie să menţionez faptul că există şi date referitoare la OZN-uri în documente pe care urmează să le publicăm”, a declarat Julilan Assange.

Cei care au declarat că mă vor mort, ar trebui să fie acuzaţi de instigare la omor
În privinţa ameninţărilor recente cu moartea, făcute de politicieni americani, printre care şi cele ale lui Tom Flanagan, fost consilier al primului ministru canadian, Assange a spus că “ar fi corect ca domnul Flanagan şi ceilalţi care au făcut astfel de declaraţii ar trebui să fie acuzaţi de instigare la omor.”

Assange a vorbit şi despre problemele site-ului WikiLeaks, care nu a mai putut fi vizualizat vineri, timp de şase ore, după ce providerul de domenii EveryDNS.net a blocat accesul din cauza numeroaselor atacuri cibernetice la adresa sa.

Fondatorul WikiLeaks a precizat că documentele deja publicate nu se vor pierde deoarece au fost criptate şi “răspândite” “la aproximativ 100.000 de oameni” din alte ţări.

“Dacă păţim ceva, părţile esenţiale vor fi publicate automat. În plus arhivele “Cable Gate” se află în posesia mai multor organizaţii mass-media. Istoria va învinge. Lumea va ajunge într-un loc mai bun. Dacă vom supravieţui depinde numai de voi”.

WikiLeaks s-a mutat pe un domeniu de Elveţia
Site-ul WikiLeaks a publicat începând de duminică o serie de mesaje diplomatice americane. El a început să funcţioneze din nou, vineri, la o nouă adresă, elveţiană (wikileaks.ch), după o întrerupere de şase ore. „WikiLeaks s-a mutat în Elveţia", s-a arătat într-un mesaj postat pe Twitter.

Site-ul WikiLeaks nu a mai putut fi vizualizat după ce providerul de domenii EveryDNS.net a blocat accesul din cauza numeroaselor atacuri cibernetice la adresa sa.

Wikileaks a cerut Amazon.com să îi găzduiasca site-ul, însă compania a renunţat la înţelegere miercuri, o mişcare aprobată de oficialii americani. Wikileaks a declarat că site-ul său este acum găzduit de servere din Europa.

WikiLeaks a început duminică publicarea a peste 250.000 de note diplomatice americane, provocând iritarea Statelor Unite şi a altor ţări. Site-ul WikiLeaks a fost vizat, în ultimele zile, de numeroase atacuri cibernetice în urma cărora serviciul online a fost oprit.

Citeşte mai multe despre:

wikileaks ozn Julian Assange Elvetia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati