Google marchează momentul plasării robotului Philae pe cometa Ciurimov-Gherasimenko

de G.S.    |    12 Noi 2014   •   22:44
Google marchează momentul plasării robotului Philae pe cometa Ciurimov-Gherasimenko Foto: google.com
Motorul de căutare online Google şi-a schimbat, miercuri seară, logoul de pe pagina de pornire pentru a marca plasarea robotului european Philae pe nucleul cometei Ciurimov-Gherasimenko, care a reprezentat o premieră în istoria spaţială.
Noul logo conţine o imagine cu robotul Philae, plasată în locul celei de-a doua litere "O" a cuvântului Google. Totodată, logoul Google pare amplasat în spaţiul cosmic.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a influenţat lumea.
Robotul european Philae s-a plasat cu succes, miercuri, pe nucleul cometei Ciurimov-Gherasimenko, realizând astfel o premieră în istoria spaţială, a anunţat Agenţia Spaţială Europeană (ESA), citată de AFP.
"Am ajuns pe cometa Ciurimov-Gherasimenko. Suntem foarte fericiţi!", a declarat, miercuri, la câteva minute după ora 16.00 GMT (18.00 - ora României, n.r.) Andrea Accomazzo, directorul de zboruri spaţiale al misiunii Rosetta de la Centrul european pentru operaţiuni spaţiale (ESOC) din cadrul ESA, aflat în oraşul german Darmstadt. Misiunea spaţială Rosetta, din care face parte robotul-laborator Philae, constă în recoltarea unor eşantioane de pe această cometă, care vor fi ulterior analizate şi ar putea oferi o serie de informaţii interesante despre originea Sistemului Solar şi chiar despre modul în care a apărut viaţa pe Terra.
 

Parteneri
x close