Antena 3 CNN Actualitate Media Havasi Balazs, cel mai rapid pianist din lume, invitat special la Sinteza Zilei

Havasi Balazs, cel mai rapid pianist din lume, invitat special la Sinteza Zilei

Havasi Balazs, cel mai rapid pianist din lume, invitat special la Sinteza Zilei
Sursa foto: Foto: havasi.network.hu
08 Noi 2011   •   23:22

Havasi Balazs, cel mai rapid pianist din lume, a fost invitatul special al lui Mihai Gâdea la Sinteza Zilei.

Havasi deţine recordul Guiness World, doborând acest record prin atingerea de 498 de ori într-un minut a aceleiaşi clape a pianului. În piesa interpretată atunci când a intrat în Cartea Recordurilor a avut o porţiune în care a lovit clapa de 13 ori într-o secundă.

Artistul a afirmat că deşi citeşte peste tot articole despre el şi viteza cu care cântă la pian, acesta nu este cel mai important lucru pentru el.

"Sincer, citind articole despre viteza mea, asta nu e cel mai important pentru mine, Ca şi compozitor pentru mine este important să compun, să creez muzică, să ajung la oameni prin ceea ce compun".



Referitor la natura pieselor interpretate, celebrul pianist a precizat că tot ce cântă este compoziţie proprie, aceasta fiind o decizie pe care a luat-o în urmă cu cinci ani.

Întrebat dacă există muzicieni români care să îi placă în mod deosebit, Havasi i-a menţionat pe George Enescu şi pe celebrul naist Gheorghe Zamfir, cu care a şi avut un duet în urmă cu 10 ani, colaborare pe care a perceput-o ca o adevărată onoare.

 


În afară de principala sa activitate, care este muzica, artistul mai are o pasiune: boxul thailandez, pe care l-a practicat timp de opt ani, când era mai tânăr şi în care se mai antrenează şi în prezent de cinci ori pe săptămână.

"Nu m-am mai întâlnit cu vreun pianist care să facă arte marţiale, dar pe mine m-a ajutat foarte mult să îmi perfecţionez tehnica. Ca sa fii rapid, muşchii trebuie să fie relaxaţi", a explicat muzicianul.

Havasi este căsătorit, are un băieţel de cinci luni şi în prezent locuieşte la Budapesta, deşi călătoreşte foarte mult.

Pianistul şi compozitorul maghiar vine pentru prima dată la Bucureşti, în cadrul spectacolului Symphonic Red Concert Show. Evenimentul va avea loc pe scena Sălii Palatului, pe data de 15 noiembrie.

Deţinător a şapte discuri de platină, Havasi este recunoscut drept unul dintre cei mai talentaţi compozitori şi interpreţi ai noii generaţii. Artistul a căutat mereu să inoveze reţeta clasică a unui concert de pian, abordând nenumărate stiluri muzicale.
 


 





×
Subiecte în articol: pianist Sinteza Zilei record invitat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close