Antena 3 CNN Actualitate Media In memoriam, Adrian Păunescu - Ediţie de Colecţie şi DVD, de la Jurnalul Naţional

In memoriam, Adrian Păunescu - Ediţie de Colecţie şi DVD, de la Jurnalul Naţional

In memoriam, Adrian Păunescu - Ediţie de Colecţie şi DVD, de la Jurnalul Naţional
Sursa foto: Intact Images
30 Noi 2010   •   16:17

“A avut viscol in cuvant... versurile ii veneau de la sine, iar rimele soseau intodeauna la timp...” Jurnalul National iti aduce, marti 30 noiembrie, o Editie de Colectie dedicata marelui poet Adrian Paunescu. Editia este insotita de un DVD de exceptie - “Te salut, generatie in blugi” - pe care vei regasi in exclusivitate interviul cu maestrul Paunescu depre filmul „Te salut, generatie in blugi , povestea “Cenaclului Flacara”, dar si un montaj de exceptie. Numai cu Jurnalul National din 30 noiembrie!

O Editie de Colectie – eveniment! 48 de pagini despre viata si activitatea literara a maestrului Paunescu. Fotografii si marturii nepublicate pana azi. Reportaje si interviuri unice... si o parte de poezie care ne va mangaia sufletul intotdeauna.

“De câte ori am încercat sa-mi povestesc propria viata, am avut sentimentul ca e prea devreme şi ca lucrurile – deşi s-au petrecut – nu sunt definitiv aşezate. Mi se parea ca oricând e posibil un recurs. Am trait o anumita senzatie, de repetitie generala, înaintea unui spectacol care întârzia. Am mai încercat sa scriu în câteva rânduri povestea vietii mele... M-am simtit ca un arheolog cutreierând prin propria memorie. Şi mi-am dat seama cât de cinic se uita trecutul la noi... Nepasator şi cinic. Şi intratabil....”

Prin plecarea lui Adrian Paunescu, Romania pierde o parte din ea. Pentru ca Adrian Paunescu nu a fost doar un poet... doar un om iubit, nu a fost! Este si va fi ... a fost un simbol al sufletului romanesc. Un om care de sub perfuziile Terapiei Intensive, s-a rugat tot pentru romani! Iar de pe patul de spital a tinut in brate neamul si tara lui...

Orice cuvant al maestrului Paunescu te tulbura...orice privire a sa te facea sa fii altfel... altfel decat ai putea sa explici prin cuvinte.

Premiul înalt pe care i l-a dat viata, dupa cum ne marturisea intr-un interviu, a fost o galerie ireductibila de prieteni, verificati şi dupa perioadele grele prin care a trecut... Jurnalul National vrea sa-i ramana prieten pentru eternitate!

×
Subiecte în articol: Adrian Paunescu Jurnalul National
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close