Antena 3 CNN Actualitate Media În premieră: Povestea africanului Moise salvat de un român, când era gata să fie ucis de rebeli

În premieră: Povestea africanului Moise salvat de un român, când era gata să fie ucis de rebeli

În premieră: Povestea africanului Moise salvat de un român, când era gata să fie ucis de rebeli
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    28 Noi 2011   •   11:38

În timp ce mii de români fug pe capete din ţară, unii străini se simt la noi mai bine decât acasă la ei. În ediţia de duminică seară a emisiunii În premieră, au fost prezentate cazurile a trei refugiaţi în România.

Una dintre poveşti este a africanului Moise care trăieşte acum într-un sat din Maramureş, unde stoarce de informaţii populaţia locală ca să înveţe să se adapteze perfect la o ţară nouă. Lui i-au plăcut toate atât de mult, încât acum se simte un pui de maramureşean în trup de african. Moise spune se simte rea bine la noi. Era pe cale să fie ucis de rebeli, când l-a salvat un român.

Un alt caz este cel al irakianul Jafar, care ştie să recite şi în somn versuri pe care mulţi români n-au reuşit să şi le însuşească.

Ultima poveste, dar nu cea din urmă, este a ruandezului Vincent, care abia aşteaptă să depună jurământul de credinţă faţă de România.

Urmăriţi, mai jos, poveştile impresionante ale celor trei refugiaţi în România.

 


Emisiunea În Premieră fost premiată de juriul mondial al Association for International Broadcasting, la categoria "Cea mai bună investigaţie jurnalistică".





 

×
Subiecte în articol: In premiera carmen avram România rebeli ucis
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close