Antena 3 CNN Actualitate Media Garda de Mediu, controale la toate companiile de salubritate din Capitală după scandalul gunoaielor

Garda de Mediu, controale la toate companiile de salubritate din Capitală după scandalul gunoaielor

Avem informaţii în exclusivitate din scandalul gunoaielor. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, se implică în războiul dintre primarul de la Sectorul 1 şi firma de salubritate, aşa că i-a chemat astăzi la ora 17.00 şi pe Clotilde Armand şi pe directorul companiei şi va discuta astăzi cu ambele părţi.. O altă informaţie vine de la Garda de Mediu, care a demarat controale la toate societăţile care strâng gunoiul din Capitală.

Garda de Mediu, controale la toate companiile de salubritate din Capitală după scandalul gunoaielor
de Radu Tiliță    |    Iulia Gorgorin    |    07 Iun 2021   •   11:53

Aşadar, Garda Naţională de Mediu va face controle în toate sectoarele din Capitală pentru a se asigura că societăţile care se ocupă de strângerea gunoiului îndeplinesc toate cerinţele legale.

Este prima dată când edilul Sectorului 1 va sta la aceeaşi masă cu reprezentanţii companiei de salubritate.

Sectorul 1 trece printr-un nou scandal al gunoaielor, firma care se ocupă de salubritate nu a mai ridicat deșeurile pentru că Primăria are datorii de peste 100 de milioane de lei pe care refuză să le plătească.

"După mai bine de jumătate de an de când Sectorul 1 se confruntă cu problema gunoaielor abandonate pe străzi, iată că avem o intervenţie din partea ministrului Mediului. Pentru prima dată, directorul operaţional al companiei Romprest se va aşeza la masă pentru prima dată cu edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, pentru a încerca să găsească o soluţie în problema Sectorului 1. Totodată, săptămâna trecută, Garda de Mediu a făcut un control în cadrul Primăriei Sectorului 1, iar la finalul acestui control, au ajuns la concluzia că Primăria Sectorului 1 este obligată şi este necesar să încheie contracte direct cu firmele care sortează aceste gunoaie, astfel încât, să nu se mai ajungă la această situaţie.

Zi decisivă pentru Clotilde Armand

Vă remintesc faptul că în weekend, sortatorii care se ocupau de gunoiele din Sectorul 1 şi-au închis porţile pentru compania de salubritate publică şi asta pentru că nu şi-a primit banii la timp. 

Iată că acum şi-au redeschis porţile, dar au dat un deadline (n.r. termen limită) foarte clar. Astăzi îşi vor banii înapoi, tocmai de aceea este o zi decisivă pentru primarul Sectorului 1. Clotilde Armand trebuie să stabilească dacă va plăti aceste datorii către sortatori, sau dacă îşi doreşte din nou problema gunoaielor abandonate pe străzi.

În acelaşi timp, Garda de Mediu, în urma acestui scandal imens din Sectorul 1, a pornit de astăzi, controale la nivelul întregii Capitale, la nivelul tuturor firmelor care se ocupă de salubritatea publică.

Totodată, aşteptăm decizii importante şi din partea Prefecturii Bucureşti. Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunţat faptul că până la ora 12, trebuie să primească toate răspunsurile din partea tututor instituţiilor implicate în acest scandal, iar apoi va anunţa dacă Sectorul 1 intră în stare de urgenţă, aşa cum a cerut Clotilde Aramand, la finalul săptămânii trecute'', a transmis Radu Tiliţă, reporter Antena 3.

Jurnaliştii au surprins imagini cu Clotilde Aramad chiar de la Primăria Sectorului 1, însă a refuzat să facă declaraţii, precizând că tot ce a avut de spus, a clarificat pe pagina sa de Facebook.

După ce am anunțat aseară că operatorul de salubritate și-a oprit șantajul și a început să strângă urgent gunoiul din...

Posted by Clotilde Armand on Sunday, 6 June 2021

Imagini cu munţii de gunoaie de pe Calea Victoriei

Mai multe imagini surprinse pe Calea Victoriei au devenit virale. În fotografii se pot remarca bucureștenii ce stau la terasele din centrul Capitalei, iar lângă mesele amplasate pe trotuarul de pe bulevard se pot remarca munții de gunoaie neridicate.

Totodată, persoanele care au ales să se bucure de zilele de weekend în Capitală și au ieșit să se plimbe pe străzile din Sectorul 1 au putut remarca deșeurile adunate și neridicate de firma de salubritate.

De asemenea, în criza gunoaielor de la Sectorul 1, Clotilde Armand s-a gândit să declare stare de alertă, din cauza situației sanitare.

"Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.", a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close