Antena 3 CNN Actualitate Media Intrarea Greciei în incapacitate de plată, cap de afiş în presa străină

Intrarea Greciei în incapacitate de plată, cap de afiş în presa străină

Intrarea Greciei în incapacitate de plată, cap de afiş în presa străină
Sursa foto: Foto: .thecommentator.com
01 Iul 2015   •   10:10

Intrarea Greciei în incapacitate de plată domină, astăzi, primele pagini ale presei internaţionale. Comentatorii menţionează răspunderea guvernului de la Atena pentru acest eveniment şi adaugă că soarta Greciei depinde, în mare măsură, de referendumul convocat duminică.

Cotidianul britanic The Guardian face bilanţul dramatic al tentativelor de a salva Grecia din criza financiară. Grecia a rămas singură, insolventă şi aproape falimentară după cinci ani în care elenii au cheltuit 240 de miliarde de euro din fonduri europene. Grecia nu a reuşit să plătească cele 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional, ceea ce a provocat o situaţie extremă în zona Euro, spun cei de la THE GUARDIAN.

Washington Post
observă, la rândul său, ineditul situaţiei. Grecia se alătură Sudanului şi Somaliei în seria statelor aflate în incapacitate de plată faţă de Fondul Monetar Internaţional. Mai mult de-atât, este prima ţară  dezvoltată care ajunge în această situaţie.

Agenţia BLOOMBERG, specializată în probleme economice, citează opinia unui expert asupra importanţei votului de duminică. Un "nu" la referendum ar face imposibilă susţinerea FMI şi a Europei, consideră economistul-şef al băncii Berănberg din Londra.

Nu în ultimul rând, germanii de la  DER SPIEGEL văd şi o parte bună în situaţia aparent fără soluţie în care este Grecia. Acest moment ar putea fi  şansa unui nou început, mult mai bun decât trecutul ţării. Târguiala nedemnă asupra plăţilor a tensionat atmosfera Europei, aşa că este şi o eliberare faptul că acest acord este, de acum, istorie.

×
Subiecte în articol: presa
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close