Antena 3 CNN Actualitate Media Iuliana Marciuc, reacție după excluderea României de la Eurovision

Iuliana Marciuc, reacție după excluderea României de la Eurovision

Iuliana Marciuc, reacție după excluderea României de la Eurovision
22 Apr 2016   •   14:24

Şefa delegaţiei României la Stockholm, Iuliana Marciuc, declară că decizia European Broadcasting Union de a retrage Televiziunii Române (TVR) calitatea de membru ca urmare a neplăţii unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni este una fără precedent în istoria acestei asociaţii media.

"Este o situaţie fără precedent în istoria EBU, ca şi excluderea unei ţări din cadrul Eurovision, care este din nou o premieră", a declarat Marciuc, vineri, pentru AGERPRES.

Ea a precizat că, "permanent, conducerea televiziunii a făcut numeroase apeluri către instituţiile statului, atunci când ele au sosit de la EBU".

"Atât timp cât EBU nu a primit niciun răspuns până la ora 20,00 ieri, când a solicitat răspunsuri, ei au aplicat ceea ce în comunicatul de ieri au spus că vor aplica. Mai multe nu pot să vă spun la ora aceasta", a adăugat Iuliana Marciuc.

European Broadcasting Union i-a retras Televiziunii Române calitatea de membru ca urmare a neplăţii unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni. Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc în luna mai la Stockholm, Suedia - se anunţă vineri pe site-ul eurovision.tv.

TVR va pierde accesul şi la alte servicii oferite de EBU, inclusiv schimburi cu Eurovision News şi Sport News, dreptul de a difuza evenimente sportive specifice, expertiza juridică, tehnică şi de cercetare şi servicii de lobby.

Decizia a fost luată după ce un termen dat Guvernului român de a lua măsuri satisfăcătoare pentru a rambursa datoria a expirat miercuri, 20 aprilie.

×
Subiecte în articol: Eurovision
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close