Antena 3 CNN Actualitate Media Jurnalist al publicaţiei The Guardian, pe bicicletă în Munţii Buzăului. "România, o lume a miturilor şi tradiţiilor"

Jurnalist al publicaţiei The Guardian, pe bicicletă în Munţii Buzăului. "România, o lume a miturilor şi tradiţiilor"

Jurnalist al publicaţiei The Guardian, pe bicicletă în Munţii Buzăului. "România, o lume a miturilor şi tradiţiilor"
Sursa foto: Foto: naycool.blogspot.com
03 Apr 2012   •   14:17
Jurnalistul Kevin Rushby al publicaţiei britanice The Guardian a publicat recent un articol despre experienţele pe care le-a trăit în ţara noastră.

În materialul denumit "Cycling Romania's Carpathian mountains", Rushby susţine că a rămas impresionat de frumuseţile României în timpul excursiei sale din 2011 în Munţii Buzăului.

"România. Înainte să ajung aici avea în minte două imagini contradictorii. Pe de o parte, mă gândeam la cărţile minunate scrise de William Blacke (un englez stabilit în România). În acelaşi timp, aveam în minte imaginea ţării creată de ziarele şi posturile TV britanice: copii orfani, Ceauşescu şi construcţiile lui comuniste, romii alungaţi din Franţa”

“Cele două feţe ale României păreau, aşadar, incompatibile”, a mărturisit jurnalistul.

După ce a ajuns în ţara noastră şi a făcut o excursie cu bicicleta în Munţii Buzăului, britanicul a reuşit să-şi facă o părere mai apropiată de realitate. "Un tur pe bicicletă prin munţii României dezvăluie o lume mitică şi a tradiţiilor” a scris britanicul.




 

 

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close