Antena 3 CNN Actualitate Media Jurnalist de la Bloomberg, lovit de membri ai forţelor de securitate chineze

Jurnalist de la Bloomberg, lovit de membri ai forţelor de securitate chineze

Jurnalist de la Bloomberg, lovit de membri ai forţelor de securitate chineze
Sursa foto: Foto: en.news.maktoob.com
28 Feb 2011   •   09:46

Un jurnalist de la Bloomberg News, acreditat în China, a fost lovit de agenţi de securitate, duminică, la Beijing, el fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit AFP. Ziaristul, care relata despre un apel la manifestaţii, a fost încercuit de mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi civil, care l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele, după care i-au confiscat camera şi l-au târât într-un magazin vecin, pe strada Wanfujing. Ulterior, acesta a fost condus la comisariat de poliţişti.

Sute de oameni ai legii îmbrăcaţi în uniformă şi alte sute în civil, însoţiţi de câini, au făcut duminică o demonstraţie de forţă la Beijing, pe strada Wanfujing, restrângând accesul şi împiedicând jurnaliştii, mai ales cameramanii şi fotografii, să îşi exercite meseria. Aproximativ 12 jurnalişti au fost duşi la poliţie.

Ambasada SUA a calificat aceste brutalităţi din China contra presei străine drept “îngrijorătoare”. “Cerem Guvernului chinez să respecte drepturile jurnaliştilor străini de a informa despre China şi cerem cu insistenţă Securităţii Publice să asigure securitatea oricărei persoane victimă a hărţuirii sau intimidării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei, Richard Buangan.

Municipalitatea din Beijing a făcut un apel la presa străină, îndemnând-o să depună cereri de autorizare pentru orice interviu şi, în anumite cazuri, să nu încerce să se deplaseze pe strada Wanfujing, principala arteră comercială din Beijing, nu departe de Piaţa Tiananmen.

×
Subiecte în articol: jurnalist Bloomberg China lovit
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close