Antena 3 CNN Actualitate Media Jurnaliştii liber profesionişti din America de Nord câştigă în medie 25.000 – 30.000 de dolari pe an

Jurnaliştii liber profesionişti din America de Nord câştigă în medie 25.000 – 30.000 de dolari pe an

Jurnaliştii liber profesionişti din America de Nord câştigă în medie 25.000 – 30.000 de dolari pe an
Sursa foto: Foto: prblog.typepad.com
17 Dec 2010   •   16:20

Jurnaliştii liber profesionişti din America de Nord, care scriu pe domeniul economic, câştigă în medie 25,000 – 30,000 de dolari pe an, doi din cinci dintre ei fiind concediaţi înainte de a ajunge în situaţia de a lucra pe cont propriu, se arată într-un studiu al Societăţii Americane a Scriitorilor şi Editorilor de Afaceri (SABEW) din SUA.

Mai mult de două treimi din cei care au participat la studiu spun că nu s-ar întoarce la o slujbă cu normă întreagă nici dacă ar găsi una. Jurnaliştii liber-profesionişti au spus că le place că pot lucra pentru mai multe organizaţii media, fără un program fix şi de acasă.

Studiul reprezintă prima încercare de a cuantifica remuneraţiile jurnaliştilor liber profesionişti care scriu pe domeniul business.

“Rezultatele studiului indică faptul că mulţi dintre jurnaliştii freelanceri (liber profesionişti) sunt foarte prost plătiţi, însă preferă să activeze în acest fel unei slujbe cu normă întreagă datorită flexibilităţii”, a declarat Maya Payne Smart unul dintre directorii SABEW. “Pentru mine acest lulcru sugerează nevoia unei calificări în domeniul business şi abilităţi de marketing şi vânzare, pentru ca jurnaliştii să se poată descurca în afara redacţiilor de ştiri”, a mai spus ea.

×
Subiecte în articol: America salariu castig
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close