Antena 3 CNN Actualitate Media La ce s-au mai gândit membrii CNA. S-ar putea să NU mai vedem acest lucru la TV

La ce s-au mai gândit membrii CNA. S-ar putea să NU mai vedem acest lucru la TV

La ce s-au mai gândit membrii CNA. S-ar putea să NU mai vedem acest lucru la TV
de O.P.    |    01 Mai 2013   •   08:49

Difuzarea jocurilor de noroc şi a emisiunilor despre viaţa privată continuă să creeze dispute între membrii CNA, trei dintre aceştia - Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Cristina Trepcea - refuzând să dea un nou vot, în şedinţa de marţi a Consiliului, pe acest subiect, invocând votul dat pe 28 martie.

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) figura şi subiectul "discutarea amendamentelor primite la Decizia CNA nr.141/28.03.2013".

Încă din debutul şedinţei de marţi a Consiliului, Florin Gabrea şi Narcisa Iorga, membri ai CNA, au cerut eliminarea discuţiilor asupra respectivelor amendamente de pe ordinea de zi, precizând că cele două articole vizate au fost adoptate cu unanimitate de voturi de membrii CNA, în şedinţa din 28 martie. Potrivit lui Florin Gabrea şi Narcisei Iorga, decizia adoptată atunci a fost modificată de preşedintele CNA, Laura Georgescu, şi a fost trimisă pe 29 martie la Monitorul Oficial, fiind publicată pe 1 aprilie fără cele două articole.

Unul dintre articolele votate de membrii CNA pe 28 martie, dar care nu a mai apărut în Decizia CNA publicată în Monitorul Oficial, prevedea că "Nu pot fi difuzate în intervalul orar 06.00 - 23.00 producţii care prezintă: jocuri de noroc, aşa cum sunt definite în legislaţia specifică". Un alt articol adoptat de membrii CNA pe 28 martie şi care nu a mai apărut în Decizia CNA publicată în Monitorul Oficial prevedea că: "Programele audiovizuale clasificate "12" sau "15" pot fi difuzate în reluare în intervalul orar 06.00 - 20.00, numai dacă sunt editate pentru a respecta condiţiile de difuzare a programelor accesibile tuturor categoriilor de public sau condiţiile de difuzare a programelor "AP", fiind clasificate ca atare.
Emisiunile care exploatează aspecte imorale, indecente din viaţa intimă a unei persoane pot fi difuzate numai in intervalul orar 24.00 - 06.00, cu acordul scris al persoanei".

Astfel, Florin Gabrea şi Narcisa Iorga au spus că ei nu vor participa la un nou vot pentru aceleaşi articole deja adoptate pe 28 martie.

×
Subiecte în articol: CNA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close