Antena 3 CNN Actualitate Media "Lupta pentru putere zguduie politica românească." Presa internaţională, despre suspendarea lui Băsescu

"Lupta pentru putere zguduie politica românească." Presa internaţională, despre suspendarea lui Băsescu

"Lupta pentru putere zguduie politica românească." Presa internaţională, despre suspendarea lui Băsescu
Sursa foto: Foto: CNN
05 Iul 2012   •   10:41
Declanşarea procedurilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu ocupă spaţii importante în presa internaţională.

Documentul ce vizează suspendarea preşedintelui, care urmează să fie prezentat joi în Parlament, îl acuză pe Băsescu de "sabotarea democraţiei" şi "încălcarea separării puterilor şi independenţei justiţiei", scrie AFP. Agenţia precizează că preşedintele român a fost, deja, suspendat anterior, în mai 2007, la numai cinci luni de la aderarea României la Uniunea Europeană

BBC şi CNN anunţă că, în cazul în care Parlamentul votează pentru suspendarea preşedintelui, urmează organizarea unui referendum.

RFE-RL scrie, într-un material amplu, că Occidentul vrea o Românie stabilă, precizând totodată că societatea civilă a reacţionat puternic.

Potrivit site-ului EuropeanVoice.com, care comentează episodul prezenţei premierului Victor Ponta la Consiliul European, "România se frământă". Ultimele evoluţii par să aducă unele "complicaţii suplimentare pentru oficialii CE care lucrează, în prezent, la raportul anual de evaluare a progreselor României, care va fi publicat curând", notează acelaşi site.

"Lupta pentru putere zguduie politica românească", comentează Deutsche Welle în pagina electronică.

Postul de radio Voice of Russia scrie că românii nu au fost de acord, la referendumul din 2007, cu suspendarea preşedintelui român. Însă, în prezent, Partidul Liberal-Democrat, care îl susţine pe preşedinte, a scăzut la un nivel de 12% în sondaje, în urma aplicării măsurilor de austeritate recomandate de FMI şi CE.

 

×
Subiecte în articol: parlament presa internationala
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close