x close

Microsoft a lansat consola Xbox One. Vânzările au atins un nou RECORD

de G.S.    |    24 Noi 2013   •   15:29
Microsoft a lansat consola Xbox One. Vânzările au atins un nou RECORD 416 Foto: Agerpres/AP
Microsoft a vândut peste 1 milion de console Xbox One în mai puţin de o zi de la lansarea pe piaţă în 13 ţări şi a depăşit vânzările înregistrate în prima zi de versiune precedentă, Xbox 360, marcând un nivel record pentru companie, relatează Bloomberg, conform Mediafax.
Xbox One a intrat la vânzare în Australia, Austria, Brazilia, Canada, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Mexic, Noua Zeelandă, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite. Compania a tăiat de pe lista iniţială opt ţări, din caua unor probleme de producţie.
Sony a anunţat duminica trecută că a vândut peste 1 milion de console PlayStation 4 pe piaţa Nord Americană, în prima zi de la lansare. PlayStation 4 va intra la vânzare în 30 de ţări din Europa şi America Latină, pe 29 noiembrie, iar în Japonia pe 22 februarie.
Cfele două companii concurează pentru atragerea pasionaţilor de jocuri, în încercarea de revigorare a pieţei consolelor care a scăzut cu 32%, la 13,3 miliarde de dolari, în perioada 2008-2012, potrivit companiei de analiză a pieţei NPD Group.
Ambele companii oferă console cu grafică îmbunătăţită şi mai multe funcţii de entertainment. Xbox este comercializată la 499 de dolari, iar PlayStation 4 la 399 de dolari.
Microsoft şiăa concentrat mesajul pe aplicaţii şi conţinutul exclusiv, între care jocurile Ryse: Son of Rome şi Dead Rising 3, precum şi un show TV live al lui Steven Spielberg.
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati