Antena 3 CNN Actualitate Media Mircea Albulescu: Sunt convins că România nu se va distruge mai rău decât este şi oamenii se vor trezi

Mircea Albulescu: Sunt convins că România nu se va distruge mai rău decât este şi oamenii se vor trezi

Mircea Albulescu: Sunt convins că România nu se va distruge mai rău decât este şi oamenii se vor trezi
Sursa foto: Foto: Videonews
02 Sep 2011   •   23:18

Titanul teatrului şi cinematografiei româneşti, Mircea Albulescu, a fost invitatul de vineri seară al lui Victor Ciutacu, la emisiunea "Vorbe Grele" de pe Antena 3. El a vorbit despre convingerile sale politice de stânga şi despre motivul pentru care a refuzat înregimentarea politică.

"Cred că e important şi cred în idealurile oamenilor de stânga. Adică oamenii care se pot lupta nu numai pentru binele lor ci şi pentru alţii. Eu asta înţeleg prin stânga. [...] Nu discut politică decât foarte rar. Eu cred că politica se face, nu se discută" a declarat Albulescu.

Invitatul a mai adăugat că deşi a primit de-a lungul timpului mai multe oferte, acesta a refuzat înregimentarea politică.

"Două săbii într-o teacă nu încap. Două îndeletniciri care înseamnă afişarea la public, dorind să-l conving despre convingerile mele artistice când sunt actor sau politice dacă sunt om politic, nu ţine, nu e bine. Şi atunci am stat liniştit", a afirmat Albulescu.

 


Întrebat cum îşi vede ţara, Albulescu este optimist şi afirmă că "mica mea Românie arată plină de speranţă" şi privind în spate, înainte avem toate şansele să ne fie mult mai bine.

"Privind în spate îmi dau seama că totuşi înainte avem toate şansele ca să ne fie ceva mai bine, spre mai bine, spre mult mai bine. Dar acest lucru depinde de doi factori. De noi şi ai noştri şi de bunul Dumnezeu. [...] Bunul meu, de ce să fiu pesimist? Pentru că altminteri n-aş mai fi. Este o situaţie pasageră. Sunt convins că România nu se va distruge mai rău decât este acuma, multă vreme şi că până la urmă oamenii se vor trezi, oamenii îşi vor sufleca mânecile şi vor şti să facă această ţară aşa cum trebuie să fie", a precizat actorul.
 


Optimismul omului de cultură se menţine şi în ceea ce priveşte viitoarele generaţii din România.

"Ştii de ce noi am fost şi suntem promoţia de aur? Pentru că înaintea noastră a fost o promoţie de platină şi după noi este o promoţie de diamant. Sunt foarte încrezător", a afirmat Albulescu.
 




×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close