Antena 3 CNN Actualitate Media Mircea Badea: Cei mai vinovaţi de "jurnalismul de catafalc" sunt cei care consumă asta

Mircea Badea: Cei mai vinovaţi de "jurnalismul de catafalc" sunt cei care consumă asta

Mircea Badea: Cei mai vinovaţi de "jurnalismul de catafalc" sunt cei care consumă asta
04 Oct 2011   •   09:25

"Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul" este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea "În gura presei". Este lumea lui Badea.

Badea comentează în ediţia de luni a emisiunii un subiect tratat de Jurnalul despre lipsa de deontologie a jurnaliştilor din ziua de azi şi despre faptul că jurnalismul alege să facă apel mai mult la emoţii şi mai puţin la intelect - "jurnalismul de catafalc".

Badea este de părere că cei mai vinovaţi pentru acest lucru sunt chiar consumatorii de astfel de orori care dezumanizează.

"După părerea mea cei mai vinovaţi de asta (n.r. - "jurnalismul de catafalc") sunt cei care consumă. Aşa privesc eu lucrurile. Că dacă tu consumi astfel de orori, care te dezumanizează,  înseamnă că tu nu prea mai eşti om", a comentat Badea.

 


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close