Antena 3 CNN Actualitate Media Mircea Badea: De ce să nu fie şi netul amendabil?

Mircea Badea: De ce să nu fie şi netul amendabil?

Mircea Badea: De ce să nu fie şi netul amendabil?
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Dec 2010   •   23:51

"Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul" este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În Gura Presei. Este lumea lui Badea.

Mircea Badea face o comparaţie între posturile de televiziune constant amendate de CNA pentru diverse scăpări mai mult sau mai puţin adevărate şi blogerii care scriu tot felul de lucruri mai mult decât amendabile pe Internet. Prezentatorul "În gura presei" se întreabă retoric de ce nu există CNA şi pentru Internet, specificând însă că nu este în favoarea acestui demers, ci doar îi detestă pe cei care se folosesc de Internet în astfel de scopuri.

"Există un fel de homunculi aşa - din specia asta nou inventată de internauţi, de blogăraşi - niste homunculi pe care una-două îi apucă aşa o suferinţă când se uită la televizor (...) şi tot îi injură pe ăştia de la televizor că sunt de mare porc, pe când ei sunt inteligenţi şi frumoşi ş.a.m.d. Şi una-două, blogăraşii ăştia se trezesc că CNA-ul e foarte bun. Că nu se poate aşa ceva la televizor. (...) Pe bloguri găsiţi cele mai mari injurii, cele mai mari minciuni, este o mitomănie şi o demenţă senilă pe bloguri, ceva de rămâi absolut uluit. (...) Ia să vă pună mă un CNA pe net! De ce la televizor să fie CNA şi pe net nu? Când te mai pozezi tu pe WC, de exemplu, crezând că eşti cool, ia scoate tu prietene juma' de miliard! (...) De ce să nu fie şi netul amendabil? Nu consider că trebuie, dar când îi vezi pe ăştia cum sunt... Când tu eşti infecţios, nu consideri că infecţia ta ar trebui amendată de 30 de ori mai mult decât aia pe care o vezi la televizor?", se întreabă Mircea Badea.

Mircea Badea, despre "blogăraşi"

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close