Antena 3 CNN Actualitate Media Mircea Badea: La MTV-ul poeţilor, Eminescu ar fi fost în top 5

Mircea Badea: La MTV-ul poeţilor, Eminescu ar fi fost în top 5

Mircea Badea: La MTV-ul poeţilor, Eminescu ar fi fost în top 5
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Ian 2013   •   00:04

Mircea Badea a vorbit în ediţia de luni seară a emisiunii "În gura presei" de la Antena 3, în ajunul zilei de naştere a marelui poet român, Mihai Eminescu, despre cât de prezent ar fi fost acesta în "MTV-ul" poeţilor, dacă ar fi scris în germană, engleză sau franceză.

"Eminescu este un poet fabulos, absolut fabulos. El a scris în limba română, asta a fost pocinogul lui. Dacă el putea să scrie în germană, în engleză sau franceză, cu siguranţă că ar fi fost cunoscut şi recunoscut ca atare, peste tot pe planetă, ca unul dintre cei mai mari poeţi ai omenirii", a afirmat Badea.

"Dacă ar fi aşa, cu box-office sau billboard, la MTV-ul poeţilor, el ar fi fost în top 5, cred eu", a adăugat Mircea Badea, care remarcă faptul că, deşi generaţii întregi au fost "îndopate cu Eminescu", el nu este accesibil maselor.

"Masele sunt astea: Te iubesc, te doresc, Magdaleno întoarce-te, mi-au venit damblalele. Pisi, pisi te iubesc (...). Aia au înţeles din Luceafărul povestea pe scurt: Demiurgul, mare şmecher natural, era îndrăgostit de una, Moni", mai adaugă Mircea Badea.

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close