Antena 3 CNN Actualitate Media Mircea Badea: S-a strigat "Libertate!" din toţi plămânii şi cu o voluptate înfricoşătoare

Mircea Badea: S-a strigat "Libertate!" din toţi plămânii şi cu o voluptate înfricoşătoare

Mircea Badea: S-a strigat "Libertate!" din toţi plămânii şi cu o voluptate înfricoşătoare
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Noi 2010   •   00:54

Mircea Badea, invitat în cadrul emisiunii „Vorbe Grele”, a vorbit  cu moderatorul Victor Ciutacu atât despre experienţa protestului de la CNA cât şi de cea a vieţii de jurnalist în televiziune.

Deşi şi-a pus emisiunea ca miză (şi nu regretă acest lucru), Badea a declarat că pentru prima oară s-a simţit "în viaţă", eliberându-se de toată ura acumulată faţă sistemul de guvernare din această ţară.

Un alt lucru care l-a impresionat profund pe realizatorul „În gura presei” a fost faptul că toţi cei care au participat la proces au strigat „Libertate!” din tot sufletul, deşi au trecut 21 de ani de la încheierea comunismului.

„Pentru prima oară m-am simţit în viaţă. Simţeam nevoia unei eliberări (...) şi, văzând că nu sunt singur şi că sunt în mijlocul unor oameni care simt la fel şi care gândesc la fel şi care se manifestă la fel, e voluptate pe care nu o pot descire în cuvinte.”, a spus Mircea Badea.

Vorbe grele: Badea şi Ciutacu discută despre protestul din faţa CNA



În cadrul aceleiaşi discuţii, cel de-al doilea iniţiator al protestului din faţa sediului CNA, Victor Ciutacu, vorbeşte despre articolele false din presa care susţine puterea, dând ca exemplu unul recent în care se vorbeşte despre o presupusă plecare a sa la postul RealitateaTv.

Mai mult decât atât, moderatorul „Vorbe Grele” a vorbit despre discuţia pe care a avut-o cu jurnalista care l-a sunat pentru a primi o confirmare a plecării sale din trustul Intact, deşi el nu vorbise niciodată despre acest lucru.

"A avut o ştire Evenimentul Zilei, (...) care anunţa că eu tocmai ce m-am supărat pe Antena 3 şi mă pregătesc să plec la RealitateaTv. O ştire faoarte riguroasă, în care scria tot, mai puţin salariu pe care urma să-l primesc şi, evident, o ştire făcută fără să mă întrebe cineva. (...) Faza cea mai amuzantă a fost că azi dimineaţă (...) m-a sunat o domnişoară de la Evenimentul Zilei, alta decât omul ălă care a scris ştirea să mă întrebe dacă pot să le confirm ştirea pe care au dat-o ei în ziar", a povestit Victor Ciutacu.

Protestul a fost iniţiat după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat emisiunea "Sinteza Zilei" cu 20.000 de lei, pentru limbajul injurios folosit de cei doi realizatori.



×
Subiecte în articol: Mircea Badea victor ciutacu Vorbe Grele
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close