Antena 3 Actualitate Media Mișcare neașteptată în lumea presei din România. Ce se întâmplă de luni

Mișcare neașteptată în lumea presei din România. Ce se întâmplă de luni

de M.Z.    |    24 Sep 2017   •   17:44
Mișcare neașteptată în lumea presei din România. Ce se întâmplă de luni
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Asociaţia Difuzorilor de Presă - ADPR Bucureşti - anunţă că luni, 25 septembrie, membrii organizaţiei vor intra în grevă generală, astfel că „nu vor mai fi ziare la chioşcurile de presă din Capitală”.

„Închidem 300 de puncte de difuzare a presei din Bucureşti! Desfiinţarea chioşcurilor de presă înseamnă 1.500 de oameni lăsaţi fără locuri de muncă şi bucureştenii privaţi de un drept prevăzut în Constituţiei: dreptul la informaţie”, se arată într-un comunicat transmis duminică de ADPR.

„Marţi, 19 septembrie, mai mulţi membri ai Asociaţiei am stat patru ore pe holurile primăriei încercând să vorbim cu domnul primar al Sectorului 4, Daniel Băluţă, ca să-l rugăm să respecte înţelegerea din iunie. Domnul primar nu ne-a primit, iar seara a trimis buldozerele peste noi. Marţi seară, 19 septembrie, când angajaţii ADP şi ai Poliţiei Locale a sectorului 4 au venit să ridice un chioşc de pe strada Turnu Măgurele, ne-au lovit, ne-au ameninţat şi au dus la secţie patru membri ai Asociaţiei noastre. Deşi primarul susţine că ridică chioşcurile pentru lucrări de modernizare, în momentul de faţă toate chioşcurile de presă din sectorul 4 au primit somaţii de desfiinţare”, precizează reprezentanţii difuzorilor.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close