Antena 3 CNN Actualitate Media Misterul avionului de pasageri prăbuşit în decembrie ’89, „În premieră cu Carmen Avram”

Misterul avionului de pasageri prăbuşit în decembrie ’89, „În premieră cu Carmen Avram”

Misterul avionului de pasageri prăbuşit în decembrie ’89, „În premieră cu Carmen Avram”
28 Apr 2013   •   17:28

În timpul Revoluţiei, în România, s-a produs o tragedie aviatică, despre care nu vrea să vorbească nimeni, iar rudele supravieţuitorilor au fost ameninţate cu atâta violenţă în anii de după accident, încât şi astăzi se tem să vorbească. Rezultatul anchetei a fost plin de neadevăruri, iar dosarul, evident, a fost făcut pierdut.

S-a întâmplat pe 28 decembrie 1989, când un avion Tarom a decolat de pe Aeroportul Otopeni, deşi era interdicţie aeriană. Iar la bord erau, nu se ştie de ce, şase membri ai echipajului, deşi nu duceau decât un singur pasager. Acest pasager a fost ales, potrivit martorilor, dintr-o mulţime de călători care vroiau să părăsească România, un jurnalist britanic, care ducea cu el imagini preluate de toţi colegii lui, în locuri cheie din Bucureştiul sub asediu.

Carmen Moise şi Cristian Tamaş au încercat să dezlege iţele acestei catastrofe aviatice misterioase şi au aflat detalii care te înfioară. Au înţeles, la final, de ce accidentul, în care au pierit şapte oameni, a fost ţinut secret şi, mai ales, de ce s-a minţit atât de mult în anchetă. "Acolo a fost crimă, avionul a fost doborât", a declarat un personaj implicat în investigarea cazului. Ce li s-a părut cumplit, este că atâţia oameni au trăit în durere, teamă, furie şi frustrare vreme de 23 de ani, ştiind că vinovaţii sunt protejaţi şi că au continuat să aibă funcţii importante, în România. Misterul avionului de pasageri prăbuşit în decembrie ’89, „În premieră cu Carmen Avram”, duminică, de la ora 21.00, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: In premiera carmen avram
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close