Antena 3 CNN Actualitate Media MSG România publică BBC Science Focus şi pe piaţa din Ungaria

MSG România publică BBC Science Focus şi pe piaţa din Ungaria

MSG România publică BBC Science Focus şi pe piaţa din Ungaria
05 Sep 2011   •   15:28
Începând cu luna septembrie, revista BBC Science Focus este şi pe piaţa din Ungaria, sub licenţa MSG România, parte a Intact Media Group.

Science Focus  este un produs original BBC, una dintre cele mai mari şi mai credibile organizaţii de media din lume, un standard în peisajul jurnalismului european şi mondial.

Istoria parteneriatului între MSG România şi BBC este de peste şapte ani. În anul 2005, BBC a decis să lanseze prin MSG România prima licenţă Top Gear în Europa şi, pentru prima dată în lume,  BBC Good Food şi BBC Good Homes. Începând cu 2010, s-au adăugat licenţele BBC Catalogul de teste Top Gear, BBC Science Focus România şi BBC Science Focus Ungaria.

“Parteneriatul cu BBC se bazează pe încredere şi obiective de business, cele două noţiuni fiind interdependente, conform valorilor BBC şi MSG. Pentru prima dată, BBC oferă unei companii partenere un nou teritoriu, altul decât ţara de origine. Science Focus este doar un prim pas în cadrul unor proiecte de dezvoltare internaţională pe care MSG le are în vedere alături de BBC. Am ales Ungaria pentru că este o piaţă competitivă, dezvoltată şi puternică, iar lucrurile sunt relativ simple, faci sau nu faci performanţă, cale de mijloc nu există!”,  a declarat Şerban Barbato, Managing Director MSG România.

BBC Science Focus este  revista lider  în materie de ştiinţă, tehnologie, fenomene naturale şi viitor, prezintă ştiri exclusive, teste detaliate de produse, fotografii spectaculoase şi are ca misiune popularizarea ştiinţei. Articolele sunt scrise de experţi din diverse domenii şi abordează cele mai variate tematici: astronomie, tehnologie, fizică, geologie şi  biologie.

În cele peste 100 de pagini de jurnalism profesionist, revista prezintă cele mai noi tehnologii, cele mai recente descoperiri ştiinţifice, relatări despre viitorul turismului spaţial, dar şi un ghid bine documentat de noţiuni ştiinţifice. În secţiunea de recenzii sunt etalate cele mai noi gadget-uri cărora le sunt testate limitele.

Echipa redacţională este condusă de Lörincz István, jurnalist cu o experienţă de peste 10 ani în domeniu. A publicat peste 1000 de articole în revistele Elle, GQ, Maxim, FHM România, BBC Top Gear, Elle Canada, Elle Italia, FHM Franţa, SUA, Africa de Sud, Daily Mail. „Mă bucur enorm de faptul că lucrez cu jurnalişti şi specialişti de notorietate mondială de la BBC şi este o onoare pentru mine  să am în echipă editorialişti si experţi ai comunităţii ştiinţifice din Ungaria, precum şi jurnalişti pasionaţi de domeniul ştiinţei şi tehnologiei”, a declarat Lörincz István, Redactor şef BBC Science Focus Ungaria.

Expertiza ştiiţifică este asigurată de Dr. Lózsa Rita Bernadett, Kovács Tibor, Dr. Dóczi Róbert, Dr. Bordás Sándor, Horvai Ferenc şi Barta Dániel iar din cadrul echipei editoriale BBC Science Focus, fac parte:

Balla Marton, editorialist, specialist în comunicare, cu o experienţă de peste 15 ani de jurnalism auto, tehnologie şi analiză financiară

Czinki Ferenc - jurnalist freelancer,  critic literar, profesor de engleză şi jurnalism

Lőrincz András - doctorand la Facultatea Semmelweis, specializare Patologie şi Oncologie Moleculară, cercetător la MTA Kémiai Kutatóközpont (Centru de Cercetare – Chimie) la secţia de Nanochimie Biologică

Holocsi Balázs – jurnalist, profesor, susţine cursurile de civilizaţie britanică şi americană, specializat în  comunicare şi noile tehnologii
Higyed Gábor - jurnalist, specializat în testarea produselor IT de peste un deceniu


Leskó Balázs unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti în domeniul computer games

Radó Mátyás- editor şi consultant în new media


Primul număr  este disponibil din septembrie în toate reţelele de difuzare a presei din Ungaria şi în zonele Harghita, Mureş şi Covasna din România, iar tirajul este  de 36.000 de exemplare.

×
Subiecte în articol: Ungaria
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close