Antena 3 CNN Actualitate Media PDL zboară cu un taxi-avion de lux. Ora de zbor costă minim 3.000 de euro

PDL zboară cu un taxi-avion de lux. Ora de zbor costă minim 3.000 de euro

PDL zboară cu un taxi-avion de lux. Ora de zbor costă minim 3.000 de euro
Sursa foto: Foto: puterea.ro
de M.Z.    |    12 Dec 2011   •   14:44

Opt lideri ai PDL, printre care Emil Boc, Elena Udrea şi Roberta Anastase, au călătorit săptămâna trecută cu un taxi-avion de lux, pentru a ajunge la Marsilia, acolo unde s-a desfăşurat Congresul PPE, scrie Puterea.

Pentru această deplasare, echipa de conducere a PDL a închiriat avionul de lux, a cărui oră de zbor pleacă de la 3.000 de euro.

Cursa s-a efectuat cu o aeronavă a companiei Alfa Air, care oferă servicii VIP de transport aerian. Avionul este echipat la cele mai înalte standarde de confort, iar clienţii fiind serviţi, între altele, cu şampanie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, nu a putut confirma dacă zborul către Marsilia a fost făcut cu aero-taxi. „Nu ştiu cu ce am zburat. Habar n-am cum se numeşte…”, a spus Anastase.

Ziaristul Victor Ciutacu l-a citat pe preşedintele Traian Băsescu, în ceea ce priveşte secretele guvernanţilor care ies în final la iveală, jurnalistul făcând aluzie la faptul că PDL a călătorit cu un taxi-avion, a cărui oră de zbor costă cel puţin 3.000 de euro.

"Ar fi interesant dacă ne spun domnii de la PDL din ce bani au plătit (zborul - n.r.), că am înţeles că nu se plătesc din fonduri guvernamentale. Doamna Anastase (Roberta Anastase - n.r.) a putut să ne spună că nu s-a plătit din fonduri guvernamentale, dar nu a putut să ne spună şi de unde s-a plătit. (...) Probabil credeau că nu se va afla (...). O să citez din domnul preşedinte Băsescu - când n-or mai fi la guvernare, o să constatăm, ca la toate partidele care nu mai sunt la guvernare, că sunt datori vânduţi ca partid, că nu şi-au plătit curentul, chiria etc", a spus jurnalistul Victor Ciutacu, luni, la Antena 3.

Totuşi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus că nu i s-a părut nimic diferit, că nu-şi aduce aminte care erau condiţiile de zbor. În acest context, adaugă Ciutacu, guvernanţii ar trebui să aibă "ciocul mic" atunci când vorbesc despre criza economică şi măsurile pe care trebuie să le luăm şi să le respectăm.

"Roberta Anastase e totuşi preşedintele Camerei Deputaţilor şi e obişnuită cu un anume standing. Probabil că pentru doamna Anastase n-a fost ceva deosebit că a zburat cu un astfel de avion, că nici condiţiile de lux în care îşi desfăşoară viaţa de zi cu zi, aferente funcţiei, nu sunt de neglijat. Dar domnii ăştia măcar dacă ar avea ciocul mai mic cu austeritatea", a încheiat Ciutacu.

 




×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close