Antena 3 CNN Actualitate Media Planul lui Kovesi de intimidare a reușit

Planul lui Kovesi de intimidare a reușit

Planul lui Kovesi de intimidare a reușit
20 Mar 2018   •   16:13

Curtea de Apel Ploieşti a decis, marţi, că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va primi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale, în solidar, de la jurnaliștii Mihai Gâdea, Bianca Nae și Mugur Ciuvică.

Răzvan Savaliuc, care nu a fost prezent în emisiune, și Radu Tudor, care nu a comentat subiectul, au fost excluși, în cele din urmă, din sentința judecătorilor.”Sunt complet șocat. Modul în care au cerut dosarul cei de la DNA la ultimul termen al instanței civile, probabil aici este cheia. Totul este limpede. După ce v-am luat sediile, vă luăm apartamentele. Cine are 300.000 de lei? Acest proces este o bătălie pentru libertatea de exprimare. Vom merge în instanțele superioare. Ce mesaj se dă astăzi jurnaliștilor din România? Cine nu este în unitățile militare, cei care ridică întrebări, nu era nimic denigrator, nimic ofensator, era o simplă întrebare. Este un mesaj de forță, o intimidare. Să nu se bazeze că vom fi intimidați. Știm un singur lucru, dacă există dreptul la liberă exprimare vom face tot ceea ce putem ca să apărăm acest drept” a spus Mihai Gâdea la Antena 3.

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii.

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti, reclamând faptul că în emisiunea "Sinteza Zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu. 

×
Parteneri
Un celebru model român a fost arestat pentru viol şi răpire
x close