Antena 3 CNN Actualitate Media Ponta: Dacă se vor mai găsi 4 parlamentari cu tărie de caracter, mâine la prânz vom avea alt Guvern

Ponta: Dacă se vor mai găsi 4 parlamentari cu tărie de caracter, mâine la prânz vom avea alt Guvern

Ponta: Dacă se vor mai găsi 4 parlamentari cu tărie de caracter, mâine la prânz vom avea alt Guvern
Sursa foto: foto: Antena3
26 Apr 2012   •   23:42

Doar cu câteva ore înainte de moţiunea de cenzură, cei trei preşedinţi ai USL au fost în studioul Sinteza Zilei pentru a analiza alături de moderatorul Mihai Gâdea posibilitatea căderii Guvernului. Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin şi-au exprimat părerea cu privire la moţiunea care va fi dezbătută şi supusă votului în cadrul zilei de mâine.


VICTOR PONTA:
În ultimii ani ne-am facut datoria şi am tot lovit în putere. Nu vreau să creez iluzii, dar noi ştim că am făcut tot ce am putut pentru ca mâine să câştigăm pentru România.

Astăzi aveam 225 parlamentari USL, dar în această după amiază domnul Andrei Valentin Sava a trecut la PSD şi tot astăzi am vb cu domnul Geoană care mi-a promis că va vota pentru moţiune.

UDMR-ul nu va vota, dar daca vor fi 4 parlamentari care se vor ridica şi vor vota pentru moţiune, mâine la prânz vom avea alt Guvern.

Noi dorim să scurtăm cu 6 luni chinul românilor. Este clar că la alegeri USL-ul va câstiga şi va Guverna, dar noi vrem să facem ce e bine pt România .

Noi avem nişte măsuri clare pe care intenţionăm în primele 6 luni să le punem în aplicare. Dacă mâine Guvernul cade, avem 2 opţiuni. Una ar fi să rămânem spectatori şi doar să privim şi să criticăm, iar a doua este să sprijinim un Guvern cu nişte obiective foarte clare.

Din noiembrie daca oamenii simt că au nevoie de noi ne vor da un mandat de 4 ani, pentru că sunt sigur că putem face un guvern mai corect decât cel actual şi mai competent.Noi nu avem manifestarea mafioată pe care o are PDL-ul.




CRIN ANTONESCU
:  Eu am speranţa că vor fi mai mult de 4 parlamentari din afara USL-ului care să voteze moţiunea. Eu cred că este o moţiune de cenzură care poate avea succes, şi sunt optimist  că şi alţi parlamentari vor avea demnitatea să se ridice din bănci şi să voteze ce este bine pentru România.

Soarta a milioane de oameni este în mâna lor. Este normal ca UDMR-iştii să stea în bănci, însă celelalte minorităţi trebuie să realizeze că sunt datoare acestei naţiuni cu un vot. Pentru sau împotrivă, dar sunt datoare să voteze.

În oamenii pe care i-am primit în partidele noastre am deplină încredere. Există riscul ca ei să trădeze, dar ne asumăm riscul. Nimic nu este lipsit de risc. Există de asemenea pericolul de a pierde nişte procente, dar ne este frică mai tare că dacă nu vine un Guvern care să încerce să facă ceva pentru ţara aceasta, multă lume va muri cu zile din cauza lor. Riscul acesta este mai mare. În asemenea momente, trebuie să dovedim că suntem lideri politici. Liderii sunt oameni care sunt capabili să ia decizii şi să îşi asume riscul dacă nu iese bine.

Ţara merită să vadă dacă în faţa acestor probleme noi suntem gata să ne asumăm riscul. Oamenii au văzut cine sunt cei care ne conduc şi au nevoie de cineva care să ştie ce trebuie făcut. Oamenii vor înţelege că noi nu putem face minuni, dar ni se va recunoaşte meritul că am fost corecţi.

Dacă Guvernul cade, noi vom cere ca mandatul de prim ministru să fie preluat de Victor Ponta.

Dacă moţiune trece şi preşedintele încredinşează mandatul singurei forţe capabile, ne vom ocupa să facem ce putem mai bine pentru ţară. Dar dacă moţiunea trece şi Băsescu sfidează votul, rămânând cu Ungureanu, trebuie suspendat.

Cred că toată lumea a înţeles că bătălia pentru România este câştigată. Chiar dacă mai durează 1 lună, 2, 3, dar este câştigată.



DANIEL CONSTANTIN: Atunci când te raportezi la această putere, este foarte greu să sintetizezi efectele grave pe care aceştia le-au produs. Mâine toţi parlamentarii care nu s-au afiliat la USL au posibilitatea să îşi arate tăria de caracter.

USL îşi doreşte cu adevarat ca moţiunea să treacă.

Dincolo de calculele pe care le-am făcut în această seară, USL ştie ce trebuie făcut încă din prima zi de guvernare. Pe noi ne preocupă aceste calcule zi de zi.

Principala prioritate este ca ţara să fie mai bine guvernată în perioada care urmează. Dacă preşedintele se va încăpîţâna să nu îl pună pe Ponta prim ministru, avem în vizor şi suspendarea preşedintelui.

Eu sper ca cetăţenii să ştie ce votează în anul 2012.

Majoritatea celor care au venit la USL au declarat că acolo nu pot face nimic. Au venit la noi deoarece îşi doresc să facă ceva pentru România.


Vezi aici înregistrarea integrală a emisiunii.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close