x close

Ponta, despre o nouă suspendare: Sunt convins că există o cale constituţională pentru o rezolvare a situaţiei actuale

de S.T.    |    31 Aug 2012   •   22:58
Ponta, despre o nouă suspendare: Sunt convins că există o cale constituţională pentru o rezolvare a situaţiei actuale 534 Foto: Antena 3 Exclusiv

Premierul Victor Ponta a răspuns invitaţiei lui Victor Ciutacu, la emisiunea "Vorbe Grele", difuzată vineri seară, la Antena 3.

Ponta consideră demersul senatorului Ioan Ghişe (promenada anti-Băsescu- n.r.) unul cât se poate de corect.

"Eu sunt prim-ministru şi nu pot face acest lucru, dar aş merge şi eu la plimbare în jurul Palatului Cotroceni (...). Băsescu este un om care joacă, absolut ipocrit, cartea victimei", a afirmat Ponta, în direct, la Antena 3.

Ponta a vorbit despre revenirea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. "Nu pot spune că a fost o victorie triumfală, dacă reuşeam, asta dacă mai erau încă 700.000 care votau, era. A fost un 3 la 0 pe teren, după care arbitrii au dat 4-3 pentru ceilalţi. Pe de altă parte, sunt convins, că noi cei din USL, trebuie să tragem lecţiile de rigoare din ceea ce s-a întâmplat", a afirmat premierul.

În ceea ce priveşte o noua suspendare a preşedintelui Băsescu, Victor Ponta  a declarat că este "convins că merită folosită o cale constituţională pentru ca situaţia actuală să-şi găsească o rezolvare".

"Ar fi extraordinar dacă am avea aceasta
",
a adăugat preşedintele PSD.


Totodată, premierul a menţionat că nu a mai vorbit cu preşedintele Băsescu din luna iunie.

Întrebat în legătură cu viitoarea coabitare cu şeful statului, premierul a răspuns ironic. "O să-l rog pe dumnealui să meargă la Bruxelles şi o să-i propun: 'Domnule preşedinte, cred că este important ca dvs. să mergeţi la Bruxelles şi să le spuneţi: dragi colegi europeni, nu luaţi în serios ceea ce am spus despre lovitura de stat, m-am întors. (...) În Schengen nu am intrat nici pe vremea lui Boc, probabil că nici acum", a spus Victor Ponta.

"Traian Băsescu va pleca. Chiar înainte de 2014. Am convingerea că legenda omului politic care câştiga toate bătăliile s-a încheiat pe 29 iulie. Băsescu nu va mai fi niciodată Băsescu cel puternic", a mai spus premierul, vineri, la "Vorbe Grele".


Întrebat dacă se vede în postura de preşedinte al României, Ponta a răspuns hotorât: NU!

"Întâi trebuie să dovedesc că sunt un bun premier. Sunt prea tânăr pentru a fi preşedinte", a spus Ponta.

VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "VORBE GRELE" DE LA ANTENA 3Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati