Antena 3 CNN Actualitate Media Povestea lui Jimmy Cornell, singurul navigator român înscris în Cartea Recordurilor - "În Premieră", la Antena 3

Povestea lui Jimmy Cornell, singurul navigator român înscris în Cartea Recordurilor - "În Premieră", la Antena 3

Povestea lui Jimmy Cornell, singurul navigator român înscris în Cartea Recordurilor - "În Premieră", la Antena 3
26 Oct 2012   •   15:13

A vrut să fie liber. A visat să scape de zidurile comunismului. Iar după ce a reuşit să facă asta, a ajuns - probabil - cel mai liber om de pe pământ. Este vorba despre Jimmy Cornell, românul considerat unul dintre cei mai mari 100 de navigatori ai ultimului secol.

S-a urcat împreună cu soţia şi cei doi copii la bordul unui vas cu pânze şi, în calitate de corespondent al BBC Londra, a făcut de trei ori înconjurul lumii complet, şi încă o dată pe jumătate. A prins furtuni în toate oceanele lumii, şi-a salvat copiii ameninţati de un rechin. A străbătut pe mare o distanţă echivalentă cu de opt ori şi jumatate circumferinta Pământului.

A vizitat 70 de tari, iar în fiecare dintre ele, a căutat poveşti interesante, despre obiceiuri ciudate şi popoare de la capătul lumii, iar apoi le transmitea către ţara lui comunistă pe care o lăsase în urmă. Iar pentru românii care îl ascultau cu BBC-ul dat în surdină, Jimmy Cornell însemna o călătorie scurtă către libertate, în fiecare duminică de la ora şase.

Urmăriţi-l duminică, "În premieră", de la ora 21, pe Jimmy Cornell - pe numele său real Dragoş Corneliu Cismaşu - singurul navigator român înscris în cartea recordurilor.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close