Antena 3 CNN Actualitate Media Povestea unui britanic voluntar într-o fermă din Ardeal: M-am îndrăgostit de o mureşeancă, apoi de România

Povestea unui britanic voluntar într-o fermă din Ardeal: M-am îndrăgostit de o mureşeancă, apoi de România

Povestea unui britanic voluntar într-o fermă din Ardeal: M-am îndrăgostit de o mureşeancă, apoi de România
Sursa foto: Foto: VideoNews
24 Oct 2011   •   13:31

Şi-au abandonat cariera şi ţările lor civilizate pentru o casă simplă şi o ocupaţie de ţărani în România. E noua modă printre occidentalii care nu înţeleg de ce vin românii la ei când e şi aici muncă destulă, mai ales că ar avea mână de lucru gratuită. Voluntari de pe tot pământul abia aşteaptă să-şi ofere serviciile în România în schimbul unei farfurii de mâncare şi a unei experienţe interesante.

„În premieră" vă prezintă povestea lui Graham Robinson, un ardelean cu accent londonez.

Graham a fost impresar muzical în Anglia până când a întâlnit în Londra o mureşeancă, de care s-a îndrăgostit. Apoi spune că s-a îndrăgostit şi de România. Toate acestea, într-o limbă română stricată, dar uşor descifrabilă.

Englezul şi-a cumpărat în România o fermă pe care o munceşte gratis cu voluntari occidentali, adepţi ai fenomenului WWOOF - o reţea de organizaţii care ajută voluntarii din lumea întreagă să lucreze pe proprietatea fermelor organice de pe mapamod.

Graham s-a despărţit după un timp de româncă, însă a rămas până la ferma sa dintr-un sat  mureşean uitat de lume. Fostul londonez trăieşte acum din ce produce la ferma lui care se întinde pe 4 hectare: legume şi fructe, lucernă, grâu, porumb. Are capre, oi, găini, trei câini şi şase pisici. Face în fiecare an ţuică, vişinată, gemuri şi compoturi pe care le vinde cunoştinţelor şi prietenilor din zonă.

Vezi mai jos reportajul integral marca „În premieră".

 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close