Antena 3 CNN Actualitate Media Presa internaţională, despre gestul bărbatului care s-a aruncat de la balconul Parlamentului: Protest extrem mânat de sărăcie

Presa internaţională, despre gestul bărbatului care s-a aruncat de la balconul Parlamentului: Protest extrem mânat de sărăcie

Presa internaţională, despre gestul bărbatului care s-a aruncat de la balconul Parlamentului: Protest extrem mânat de sărăcie
23 Dec 2010   •   18:59

Protest extrem mânat de sărăcie. Aşa caracterizează presa internaţională gestul bărbatului care s-a aruncat de la balconul Parlamentului României. Ştirea a fost preluată rapid de jurnalişti de la marile agenţii de presă sau ziare locale.

Jurnaliştii de la Radio Europa Liberă spun că bărbatul a comis gestul chiar în timp ce premierul român ţinea un discurs prilejuit de o nouă moţiune de cenzură împotriva guvernului său.

Întreaga întâmplare a fost relatată în detaliu şi de Associated Press sau DPA, două dintre cele mai mari agenţii de presă din lume. Reuters notează şi că dezbaterile au fost suspendate pentru scurt timp pentru că un angajat al televiziunii publice a sărit de la un balcon protestând faţă de măsurile de austeritate.



Spaniolii de la El Mundo spun că incidentul a avut loc pe fondul unor măsuri de austeritate luate după ce România s-a împumutat de la FMI.

Gestul a ajuns şi la agenţiile mai mici de presă din toată lumea. Spre exemplu, Npr.org din Statele Unite le spune cititorilor că Adrian Sobaru a sărit în gol de la o înălţime de şapte metri.

Jurnaliştii de la site-ul Allvoices.com, cu sediul în San Francisco, scriu că Parlamentul şi-a întrerupt sesiunea după ce un om s-a aruncat în gol pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close